Administratie

Legea de eliminare a taxei pe apa de ploaie, promulgată de presedintele Iohannis

Legea de eliminare a taxei pe apa de ploaie, promulgată de presedintele Iohannis

Președintele  Klaus Iohannis a promulgat legea prin care taxa pre apa de ploaie poate fi scosă din facturile consumatorilor. Reamintim că inițiativa a aparținut deputatului liberal de Brăila, Vasile Varga, și s-a concretizat în modificarea şi completarea Legii 241 din 2006, privind Serviciul de alimentare cu apă şi canalizare. În baza acestei legi consiliile locale pot adopta hotărâri pentru scutirea populației de la plata colectării, transportului, epurării și evacuării apelor pluviale, aceste servicii urmând a fi suportate din bugetul local.

Campania pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturi a fost demarată de Partidul Național Liberal Brăila, încă din toamna anului trecut și a fost cea mai mare campanie civică desfășurată în Brăila. Liberalii susțin că pentru eliminarea taxei pe apa pluvială din facturi au semnat peste 15.000 de brăileni, iar campania a scos la iveală multe nereguli. Liberalii au acuzat modul arbitrar în care taxa era calculată, cu utilizarea unor coeficienți nereali sau a unor suprafețe inexistente și chiar situații în care taxa a fost plătită chiar pentru luni în care nu a plouat.

[quote]Eliminarea taxei pe apa de ploaie este un succes comun, al celor peste 15.000 de brăileni semnatari care au solicitat asta, a echipei de la PNL Brăila, un efort dublat de demersul parlamentar al deputatului liberal Vasile Varga. Acum, odată cu promulgarea legii de către președinte, primarul Marian Dragomir nu mai are niciun motiv să nu scoată taxa din facturi. Ne așteptăm ca, la prima ședință a Consiliului Local Municipal Brăila, acesta să fie primul punct al ordinii de zi. Altfel, declarațiile de până acum ale lui Marian Dragomir, care a spus că își dorea eliminarea taxei, dar nu ar fi avut cadru legal, rămân pură demagogie. Oricum, dacă vom constata că majoritatea PSD din CLM nu va face acest pas, chiar în luna august, consilierii locali liberali vor iniția ei o hotărâre de consiliu, pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie[/quote], a declarat Alexandru Dănăilă, președintele PNL Brăila.

Liderul liberalilor brăileni spune că toate consiliile locale ale județului Brăila, din localități unde se plătește taxa pe apa de ploaie, ar trebui ca, în perioada următoare, să ia decizii similare, de eliminare a acesteia din facturi.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •