Sport

Laura Bogdan locul 13 si Gabriel Voicu locul 24 la ONSS de sah

Laura Bogdan locul 13 si Gabriel Voicu locul 24 la ONSS de sah
Laura Bogdan locul 13 si Gabriel Voicu locul 24 la ONSS de sah
Laura Iulia Bogdan

In perioada 18-21 aprilie 2013, ISJ Braila a organizat etapa finala a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar (ONSS) la sah, pentru elevii de gimnaziu, atat la baieti cat si la fete. Directorul turneului a fost inspectorul scolar de educatie –fizica, profesor Dan Mihai Gheorghita, iar arbitru sef, Nicolae Doroftei din Braila.
Concursul s-a desfasurat in sala de sport a Colegiului National „Gheorghe Munteanu Murgoci”, pe parcursul a sapte runde. In competitia fetelor au participat 39 de eleve de gimnaziu din toata tara. Titlul de campioana nationala la ONSS 2013 a fost castigat de Diana Elena Cusmuliuc, reprezentanta judetului Iasi, cu 6 puncte din 7 posibile. Singura infrangere a Dianei Cusmuliuc a fost in runda 2, in fata clujencei Maria Magdalena Morar, cea care avea sa ocupe locul 3, cu 5 puncte. Pe locul 2 s-a clasat Emilia Coman, de la Colegiul National Al. I. Cuza din Ploiesti, care a totalizat acelasi numar de puncte cu prima clasata, dar cu un Buchholz mai slab. Pe al treilea s-a clasat Diana Alexandra Ciungan, de la Liceul Andrei Muresan din Brasov. Reprezentanta judetului Braila, Laura Iulia Bogdan, sportiva a Clubului de sah Orizont 64 Braila, a ocupat locul al 13-lea, cu 4 puncte. Braileanca a castigat partidele cu Maria Alexandra Frant (Olt), Alexandra Lorena Isac (Salaj), Ioana Griza (Neamt) si Teodora Avadani (Vrancea).

Gabriel Voicu
Gabriel Voicu

La baieti au participat 42 de elevi, iar titlul i-a revenit, multiplului campion national Stefan Tomici de la Clubul Central De Sah Bucuresti, cu 6 puncte. Bucuresteanul a castigat cinci partide si doua partide s-au incheiat remiza. Locul 2 a fost ocupat de Bogdan Daniel Deac, de la Scoala gimnaziala Take Ionescu Rm. Valcea, care a acumulat 5.5 puncte. Locul 3 a fost obtinut de Alex Emanuel Geiger de la Scoala gimnaziala Ion Creanga Satu-Mare, cu 5 puncte, la fel ca si constanteanul Vlad Alexandru Radulescu, dar cu un Buchholz superior, chiar daca constanteanul a castigat meciul direct cu sahistul din Satu Mare.
Reprezentantul jude?ului Braila, Gabriel Voicu, de la Clubul de Sah Orizont 64, a avut o prestatie modesta si a ocupat doar locul 24 in clasamentul general, cu 3.5 puncte. Braileanul a castigat partidele cu Rares Adrian Pata (Ialomita), Andrei Madalin Martin (Bacau) si Andrei Cristian Secrieru (Hunedoara), terminand remiza partida cu Romario Marian Stoian (Botosani). Festivitatea de premiere a fost facuta de Inspectorul General Scolar, profesor Iulian Danielescu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.