Actualitate

La nivelul județului Brăila sunt monitorizate 258 de persoane aflate în izolare voluntară și 200 de persoane în carantină

La nivelul județului Brăila sunt monitorizate 258 de persoane aflate în izolare voluntară și 200 de persoane în carantină

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi, 12.05.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 258 de persoane, aflate în izolare voluntară și 200 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Până la această dată, la nivelul județului Brăila 5242 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 876 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, în prezent, la Brăila, toate cele 22 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 12 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.778 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.685 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum, 991 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 238 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.923 de  persoane. Alte 19.007 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 269.183 de teste.

În ceea ce privește sancțiunile, potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, au fost executate 92 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor de deplasare în cazul a 152 de persoane și au fost supuse controalelor 29 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității.

Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 36.000 de lei, pentru fapte comise în contextul pandemiei de COVID – 19.

Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 4 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 304 persoane și oprite în trafic și verificate 243 de autovehicule, fiind aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 21.000 de lei.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 563 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 273 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 169.100 de lei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •