ProBr

Junioarele II de la LPS Braila invingatoare in derby-ul cu Danubius Galati

Junioarele II de la LPS Braila invingatoare in derby-ul cu Danubius Galati
Junioarele II de la LPS Braila invingatoare in derby-ul cu Danubius Galati
Junioarele II de la LPS Braila invingatoare in derby-ul cu Danubius Galati

Duminică dimineață, handbalistele junioare 2 de la LPS Brăila au obținut al 12-lea succes din acest sezon în grupa B, învingând cu 25-19 pe Danubius 2010 Galați. Gălățencele, pregătite de Alexandrina Soare, au fost singura echipă care le-a smuls un punct brăilencelor antrenate de Eugen Jelesneac, în meciul tur, încheiat la egalitate, scor 29-29. 

Prima repriză a meciului a fost una echilibrată, în care ambele echipe s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj. Oaspetele au deschis scorul, apoi în minutul 3 Nicoleta Popa a adus LPS Brăila în avantaj, scor 2-1. În minutul 8 gălățencele au trecut din nou la conducere, scor 4-5, iar în minutul 16 fetele lui Jelesneac au revenit la conducere, scor 8-7. Danubius a marcat pentru 8-8, apoi Alexandra Oprea a marcat două goluri pentru Brăila, care s-a desprins prima dată la două goluri, 10-8 în minutul 18. Danubius a egalat la 10, apoi Coteț a marcat pentru 11-10. În ultimele 4 minute din prima repriză fetele de la LPS n-au mai marcat nici un gol, dar au primit două, și la pauză Danubius a condus cu 12-11.

Repriza a doua a fost dominată clar de fetele de la LPS Brăila, care în primele 17 minute au marcat 7 goluri și au primit unul singur, astfel că în minutul 39 scorul le era favorabil, 18-13. În minutul 42 oaspetele au marcat următorul gol, dintr-o aruncare de la 7 metri, iar în minutul 45 au reușit să se apropie la 3 goluri, scor 20-17. În două minute LPS Brăila a marcat de trei ori și s-a distanțat la șase goluri, scor 23-17. În ultimul minut Natalia Teodor a dus Brăila la 7 goluri avans, scor 25-18, dar ultimul gol al meciului a fost marcat de Ciuntu pentru Danubius, stabilind rezultatul final al meciului, 25-19 (11-12).

Cu această victorie LPS Brăila și-a asigurat matematic locul 1 în grupa B a campionatului național de handal junioare 2, cu două etape înaintea finalului.

Pentru LPS Brăila au marcat: Mirabela Coteț – 7 goluri, Iasmina Ichim -6, Alexandra Oprea -5, Nicoleta Popa -3, Alexandra Vrabie -3, Natalia Teodor -1. Au mai jucat: Ana Maria Micu și Ana Caraman – portari, Laura Paraschiv, Diana Gașpar și Andreea Stan.

Pentru Danubius 2010 Galați, cele mai multe reușite i-au aparținut Rebecăi Stan, autoare a 8 goluri.

Două handbaliste de la LPS Brăila, portarul Ana Maria Micu și interul dreapta Iasmina Ichim au fost convocate la naționala de junioare a României care va participa la Trofeul Carpați, competiție rezervată junioarelor. Trofeul Carpați se va desfășura în perioada 17-19 martie în sala “Traian” din Râmnicu Vâlcea. Alături de naționala de junioare a României la competiție mai participă naționalele din Norvegia, Polonia și Rusia.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •