Administratie

Joi vom avea noile conduceri ale Primariei si Consiliului Judetean Braila

Joi vom avea noile conduceri ale Primariei si Consiliului Judetean Braila
Joi vom avea noile conduceri ale Primariei si Consiliului Judetean Braila
Joi vom avea noile conduceri ale Primariei si Consiliului Judetean Braila

Update: Schimbare de ultim moment pe scena politică brăileană. La ședința de astăzi a CJ, una din propunerile majorității constituite în jurul PSD pentru funcția de vicepreședinte, va fi Cătălin Murea, de la ALDE. Această schimbare vine ca urmare a deciziei lui Gheorghi Obreja de a renunța la calitatea de consilier județean, astfel că Murea va intra în CJ din partea ALDE, alături de George Turiac. O altă noutate ar putea fi, conform unor surse politice, opțiunea Simonei Drăghincescu pentru un mandat de consilier județean în detrimentul unui nou mandat de consilier municipal. murea

Joi, 23 iunie, sunt programate ședințele de constituire ale Consiliului Local Municipal și Consiliului Județean Brăila, dar și investirea în funcție a primarului ales al municipiului, Marian Viorel Dragomir. De la ora 10.00 este programată investirea primarului, urmată de ședința de constituire a noului CLM și alegerea viceprimarilor. De la ora 14.00, tot în Sala Mare a Palatului Administrativ, va avea loc ședința de investire a noilor consilieri județeni, dar și alegerea președintelui și a celor doi vicepreședinți ai CJ Brăila.

La Consiliul Local Municipal Brăila, PSD are singur majoritatea simplă, cu 14 mandate din totalul de 27, dar are și sprijinul ALDE, conform protocolului încheiat la nivel național. Chiar dacă Dan Păun, consilier ales pe listele ALDE, este în conflict cu conducerea locală a partidului, care dorește excluderea acestuia din partid, PSD nu are de ce să-și facă probleme pentru asigurarea voturilor necesare pentru investirea noilor viceprimari. Astfel, conducerea primăriei va fi exclusiv PSD-istă, cu Marian Viorel Dragomir, un primar ales cu 44,68% din voturile valabil exprimate de cetățenii brăileni, dar și cu doi viceprimari, Doinița Ciocan și Alexandru Jantea – Crican. Structura noului CLM este formată din 14 consilieri PSD, 7 consilieri PNL, 3 consilieri PND, 2 consilieri ALDE și independentul Lucian Căprariu. PMP a ratat intrarea în CLM pentru 21 de voturi, pe care dacă le-ar fi avut ar fi obținut un consilier municipal, pe care l-ar fi pierdut cei de la PSD.

Și la Consiliul Județean lucrurile par tranșate. PSD-ul va propune pentru funcția de președinte pe Francisk Iulian Chiriac, iar pentru cele două posturi de vicepreședinți ai CJ propunerile majorității constituite în jurul PSD vor fi Ionel Epureanu – PSD și Gheorghi Obreja – ALDE. Liberalii, la rândul lor, nu au renunțat la lupta pentru a-și asigura o majoritate pe ultima sută de metri pentru a-l sprijini pe Florin Eugen Cîrligea pentru funcția de președinte al CJ. Acesta a fost mandatat de Consiliul Director al PNL Brăila pentru a negocia cu independentul Marian Căpățână, dar și cu reprezentanții PMP și PND, formarea unei majorități.

Încă de săptămâna trecută consilierul independent Marian Căpățână s-a alăturat majorității din jurul PSD, care s-a angajat să-i susțină acestuia proiectele, iar PND-ul și PMP-ul par și ele să se alăture acestei majorități, chiar dacă cei de la PSD nu oferă acestora niciun post de vicepreședinte.

Reamintim că structura noului Consiliu Județean Brăila este formată din 14 consilieri PSD, 2 ALDE, 2 PND, 2 PMP, 12 PNL și independentul Marian Căpățână.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •