ProBr

Jefuit de o tanara care pretindea ca ofera produse promotionale din partea unui supermarket

Jefuit de o tanara care pretindea ca ofera produse promotionale din partea unui supermarket
Jefuit de o tanara care pretindea ca ofera produse promotionale din partea unui supermarket
Jefuit de o tanara care pretindea ca ofera produse promotionale din partea unui supermarket

Produsele la preţuri promoţionale ori cadourile din partea unor magazine sau autorităţi îi fac pe mulţi semeni, mai ales din categoria celor în vârstă, să uite de măsurile elementare de precauţie pe care trebuie să le ia pentru a-şi proteja bunurile şi integritatea corporală ori viaţa.

Cel mai recent exemplu este cel al unui brăilean, în vârstă de 84 de ani, care, zilele trecute, a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că i-a fost sustrasă din casă suma de 4.850 de lei, după ce i-a permis accesul în casă unei tinere necunoscute, care pretindea că oferă produse de igienă din partea unui hipermarket.

Persoana păgubită le-a relatat poliţiştilor faptul că, în cursul zilei de 28 februarie 2017, a primit-o în locuinţa sa pe o tânără care i-a prezentat o serie de produse pe care a pretins că intenţionează să i le ofere din partea unui supermarket cunoscut.

Fără a bănui scopul ascuns al vizitatoarei, bătrânul a invitat-o pe aceasta în bucătărie, dar a omis să asigure uşa de la intrarea în apartament.

Pentru a-şi convinge gazda de bunele sale intenţii, femeia i-a cerut să scrie pe o hârtie datele personale şi produsele pe care ar fi urmat să le primească. Ulterior, motivând faptul că pensia bărbatului depăşeşte valoarea maximă până la care pot fi oferite cadourile, tânăra şi-a strâns produsele şi a părăsit apartamentul. La scurt timp, păgubitul a observat urme de răvăşire în dormitor şi a constatat lipsa sumei de 4.850 lei, pe care îi ţinea în şifonier.

Pentru ca tot mai puţine cazuri de acest fel să fie înregistrate, poliţiştii recomandă brăilenilor să ţină cont de următoarele sfaturi:

–        să ţină uşa sau poarta încuiate, chiar dacă sunt acasă;

–        să nu permită accesul în casă sau în curte persoanelor necunoscute care pretind că doresc să le ofere diferite bunuri cu titlu de cadou sau ca pomană ori să vândă produse la preţuri derizorii, mai ales atunci când sunt singuri acasă;

–        să nu ţină în casă sume de bani sau bunuri de valoare; acestea trebuie păstrate în depozite bancare. Dacă totuşi aleg să le păstreze în locuinţă, să nu le mai depoziteze în şifonier, acesta fiind primul loc în care caută hoţii.

–        să apeleze doar la firme autorizate pentru efectuarea de lucrări de întreţinere sau reparaţii ale locuinţei;

–        să evite depozitarea la vedere, în curte, pe balcon sau în faţa uşii de acces, a ambalajelor de la obiectele de valoare pe care le-au achiziţionat;

–        să nu invite acasă persoane pe care doar ce le-au cunoscut şi care le spun poveşti impresionante de viaţă; aceste persoane pot profita de ocazie pentru a sustrage diferite bunuri şi s-ar putea folosi chiar de violenţă pentru a-şi atinge scopul;

–        să nu uite faptul că supermarketurile au promoţii şi oferă cadouri doar în interiorul magazinului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •