Social

Jandarmeria Brăila a încheiat anul cu dotări noi

Jandarmeria Brăila a încheiat anul cu dotări noi

Inspectorul șef al IJJ Brăila, colonel Vasile Moţ, a vorbit în cadrul ultimei conferinţe de presă din acest an despre realizările din 2018 ale Jandarmeriei Brăila.

Cele mai importante realizări sunt legate de dotarea cu noi autoturisme. Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila are acum în dotare 4 autoturisme “Dacia Duster” şi o autospecială “Peugeot Expert” 8 plus 1. Aceasta din urmă a intrat joia trecută în dotarea Jandarmeriei fiind cumpărată din fonduri proprii. Cele 4 autoturisme Dacia Duster au fost achiziţionate prin Inspectoratul General al Jandarmeriei.Tot la capitolul realizări ale anului 2018 este și reînființarea Postului de Jandarmi Movila Miresii care îşi desfăşoară activitatea în mod operativ.

Acest an a avut particularităţile lui. Ca şi număr de misiuni am crezut că va fi cam tot ca în anul 2017, însă anul acesta misiunile au fost în creştere, cu 3-5% , mai multe manifestări în spaţiul public care au avut loc, dar pe de altă parte o privire retrospectivă arată nişte schimbări la nivelul Inspectoratului de Jandarmi. Cea mai mare realizare, nesperată pentru noi, faptul că numărul jandarmilor din Brăila a crescut, fizic vorbind, cu peste 20 de jandarmi nou încadraţi, ceea ce nu speram la începutul anului. Organigrama inspectoratului a fost completată cu Postul de Jandarmi Movila Miresii care funcţionează deja, va deveni operaţional complet la începutul anului viitor. Au fost unele constrângeri de ordin financiar, spaţiul a necesitat anumite amenajări, pe care nu le-am putut face în timpul pe care l-am prognozat iniţial. Este o realizare întrucât la început de an nu credeam că vom putea redeschide acest post. Este o structură importantă pentru noi întrucât ne oferă control în zona centrală şi de nord a judeţului, aceasta este mare importanţă a acestui post”, a spus colonelul Vasile Moţ.

Şeful IJJ Brăila a mai precizat faptul că postul de la Movila Miresii are acţiune permanentă, acesta funcţionând cu  doi militari pe fiecare schimb. Efectul postului de jandarmi deja s-a văzut. În ultima lună de zile la Movila Miresii nu au mai s-au mai înregistrat infracţiuni, comuna având cel mai mare număr de forţe de ordine raportat la mia de locuitori din judeţ.

Şeful Jandarmeriei Brăila a vorbit şi despre planurile de viitor însă vom face o amplă prezentare legată de acestea într-un alt material. În listă se numără un proiect pe fonduri europene pentru realizarea unei componente preventive şi de acţiune pe linia braconajului piscicol, cinegetic, prevenirea infracţionalităţii de mediu şi punerea în funcţiune a unui centru de comandă mobil.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •