Cultura

”Jake și femeile lui” prima premieră din acest an a Teatrului Maria Filotti

”Jake și femeile lui” prima premieră din acest an a Teatrului Maria Filotti

La sfârșitul săptămânii viitoare Teatrul Maria Filotti oferă brăilenilor o nouă premieră, ”Jake și femeile lui” de Neil Simon, regia Erwin Şimşensohn.

Vineri, 25 ianuarie 2019, în Sala Mare a Teatrului Maria Filotti este programată repetiția generală cu public a piesei ”Jake și femeile lui”. Sâmbătă, 26 ianuarie a.c., de la ora 18.00 are loc avanpremiera spectacolului, iar duminică, de la ora 18.00, are loc premiera spectacolului.

Piesa ”Jake și femeile lui” de Neil Simon, în traducerea lui Petre Bokor, este pusă în scenă la Brăila în regia și ilustrația muzicală semnată de Erwin Şimşensohn și scenografia semnată de Andrada Chiriac.

Distribuția spectacolului este următoarea: JAKE – Valentin Terente, MAGGIE – Petronela Buda, EDITH – Monica Ivașcu, KAREN – Elena Andron, JULIE – Narcisa Novac, SHEILA – Ramona Gîngă, MOLLY la 21 ani – Corina Borș, MOLLY la 11 ani – Irina Bălan sau Sofia Bursuc.

Această celebră comedie aduce în fața spectatorilor un scriitor de succes şi femeile din viaţa sa, ce apar şi dispar, devenind rând pe rând personaje ale romanelor sale. O comedie rafinată scrisă de Neil Simon, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi autori americani.

Marvin Neil Simon a fost un dramaturg și scenarist american, de origine evreu. Numeroasele sale comedii, jucate mai întâi pe scenele de pe Broadway au fost traduse și reprezentate în întreaga lume, dobândind un loc de frunte în repertoriul teatral universal din ultimii 50 de ani. Această piesa s-a jucat prima dată pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda în rolul principal. În 1992, piesa a avut 245 de reprezentații pe Broadway.

Jake este un scriitor de success, care are relații sentimentale cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relațiile cu femeile din viața sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranța de a înțelege modul prin care ar putea fi un soț mai bun. Acţiunea se desfășoară în apartamentul newyorkez al scriitorului, unde realitatea și imaginaţia se amestecă, granița dintre lumea reală și universul din capul scriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape ireală.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •