Social

ITM Braila a desfasurat o campanie de verificare a angajatorilor cu privire la respectarea legii privind unele masuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

ITM Braila a desfasurat o campanie de verificare a angajatorilor cu privire la respectarea legii privind unele masuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Pe perioada starii de alerta, respectiv incepand cu 22.05.2020, I.T.M. Braila a desfasurat actiuni de verificare a angajatorilor cu privire la respectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Inspectorul sef al ITM Braila, Liviu Arhire a spus ca in aceasta perioada au fost efectuate 192 de controale din care 23 de noapte. Pentru neconformitatile constatate in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost aplicate 253 sanctiuni contraventionale.

Dintre deficientele constatate seful ITM a mentionat cele in care angajatorul nu a efectuat reinstruirea angajatilor cu privire la  riscurile generate de SARS COV 2 sau semnalizare de securitate necorespunzatoare la toate locurile de munca. Au fost situatii in care nu au fost afisate la toate locurile de munca  reguli de conduita obligatorie pentru angajati si pentru toate persoanele care intra in spatiul organizat de angajator cu privire la prevenirea imbolnavirilor cu SARS-COV-2 sau nu se utilizau masti de protectie in spatii inchise, iar angajatorul nu a desemnat o persoana responsabila cu triajul epidemiologic. O alta deficienta constatata a fost cea in care planul de prevenire si protectie nu era completat cu masuri de combatere a SARS-C0V2 si instructiunile proprii nu erau completate cu masuri de combatere a SARS-C0V2” a spus inspectorul sef al ITM Braila Liviu Arhire.

In domeniul relatiilor de munca cu privire la respectarea art. 5 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 55/2020 referitor la adaptarea programului de lucru sau permanentizarea activității serviciilor de asistență social au fost verificate un numar de 19 centre rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi.

Pentru deficientele constatate au fost dispuse masuri cu termene de raportare la ITM.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •