Administratie

Iordanian casatorit cu o braileanca, a uitat sa-si prelungeasca dreptul de sedere in Romania

Iordanian casatorit cu o braileanca, a uitat sa-si prelungeasca dreptul de sedere in Romania

Un bărbat în vârstă de 57 de ani din Iordania a fost depistat de poliţiştii de imigrări din Brăila, după ce îi expirase dreptul de ședere pe teritoriul României. Iordanianul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 800 de lei şi îndrumat să-şi reglementeze dreptul de şedere, în calitate de membru de familie al unui cetăţean român.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat o acțiune cu forţe proprii, pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini.

În urma activității, a  fost depistat cu şedere ilegală, un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din Iordania, care la expirarea dreptului de şedere, conferit de permisul de şedere temporară, în scop de reîntregirea familiei, membru de familie al unui cetăţean român, nu a părăsit teritoriul României şi nici nu a întreprins demersurile legale, pentru prelungirea acestui drept.

Întrucât, este membru de familie al unui cetăţean român, acesta fiind căsătorit cu o brăileancă, iordanianul a fost îndrumat să se prezinte la sediul structurii de imigrări din raza de reşedinţă cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere.

Totodată, cetăţeanul iordanian a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 800 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Polițiștii Biroului de Imigrări Brăila face un apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului, invitându-i să îi contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •