Interviuri

Interviu intre doua intalniri cu cea mai cunoscuta sportiva braileana, Camelia Potec

Interviu intre doua intalniri cu cea mai cunoscuta sportiva braileana, Camelia Potec

Interviu intre doua intalniri cu cea mai cunoscuta sportiva braileana, Camelia PotecPe 19 februarie Camelia Potec a implinit 31 de ani, dintre care 20 de ani de performante in natatie. Intre doua intalniri, in care isi facea treaba de secretar federal la Federatia Romana de Natatie, am reusit sa obtinem cateva declaratii de la marea noastra inotatoare.

R:La sfarsitul anului trecut ti-ai anuntat retragerea din activitatea sportiva internationala. In ultimele zile insa au aparut informatii ca te-ar tenta o revenire in bazin.

Camelia Potec. In decembrie am anuntat ca in anul 2013 nu voi participa la competitiile internationale. Daca eu voi crede ca mai pot sa fac performanta as putea sa revin. Deocamdata nu am facut o retragere oficiala.

R:Din decembrie ocupi o functie in cadrul federatiei. Care sunt atributiile tale in cadrul Federatie Romane de Natatie si Pentatlon Modern?

Camelia Potec: Da, din decembrie 2012 ocup functia de secretar federal si totodata sunt un fel de consilier al domnului presedinte Viorel Paunescu. Umblu foarte mult prin tara sa vad care sunt problemele care au dus la nerealizarea obiectivelor in competitiile internationale si totodata ma ocup si de problemele de administratie, dar si de reprezentare a imaginii inotului romanesc. Problemele sportului le descoper acum si vreau sa vad care sunt problemele. De ce juniorii nu mai au performante. Parearea mea este ca principala problema este cea financiara, iar in momentul in care va fi cineva care sa alerge dupa fonduri, va veni si performanta. Problema aceasta este la toate federatiile. Alte probleme sunt bazele sportive, orele de sport in scoli, pentru ca un copil ca sa vina catre sport trebuie sa faca intai miscare la orele de sport. Mentalitatea oamenilor, a copiilor, dar in special a parintilor, nu mai exista aceeasi motivatie pentru sport ca pe vremea noastra, iar acum trebuie sa motivam copiii, iar o federatie nu poate trai doar cu fonduri de la minister.

R: S-a vehiculat o posibila candidatura a ta la viitoarele alegeri pentru sefia federatiei. Care este adevarul?

Camelia Potec
Camelia Potec

Camelia Potec: Intradevar mi s-a propus ca sa candidez. La federatie se fac alegeri, iar presedintele este ales de catre reprezentantii cluburilor sportive din tara. Nu am acceptat, dar nici nu am refuzat. Nu mi se pare normal. Am timp pana in noiembrie, cand vor avea loc alegerile, daca voi candida.

R: Presa te dadea ca viitoare realizatoare TV.

Camelia Potec: Da, foarte bine ca m-ati intrebat asta, ca sa clarificam. Am vazut si eu in unele ziare. Nu am timp si nu ma pasioneaza sa fiu prezentatoare TV. Mai ales ca postul respectiv emite din Brasov. Vom face cateva inregistrari, la Bucuresti, despre viata mea, despre ambitiile si proiectele mele, pe care vreau sa le desfasor. Cei de la acea televiziune au considerat ca eu am reusit in viata sportiva si pot reusi si in viata profesionala.

R: Apropo de activitatea profesionala. In anul 2011 ai inaugurat propia ta afacere la Braila.

Camelia Potec: Eu am terminat Facultatea de Economia Turismului la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti. Mi-am dorit sa lucrez in lumea turismului inca din 2000, cand am absolvit Liceul cu Program Sportiv din Braila si am decis sa urmez aceasta facultate. Eu nu arunc cu banii. I-am castigat greu si am muncit mult pentru ei. Intai mi-am luat o casa si apoi am investit in acest domeniu, cu ajutorul parintilor si am realizat acest lucru inedit in Romania (nr. -hotelul plutitor „Camelia”, inaugurat in iunie 2011).

R: Dupa aurul de la Atena, care este cea mai importanta performanta a ta?

Camelia Potec: Recordul european la 1500 m din anul 2009. Dupa Jocurile Olimpice de la Beijing, unde am ocupat locurile 4,5 si 6, fara sa i-au nici o medalie, am demonstrat ca la 26 de ani eram inca in progres si la numai un an dupa Olimpiada am doborat recordul european la 1500 m, nu foarte departe nici de recordul mondial.

R: Iti place sa gatesti? Ce mancaruri iti plac?

Camelia Potec: Imi place sa gatesc, dar nu prea am timp. O sa ma intorc in bucatarie cand o sa am o familie, un copil. In rest imi prepar mancarea pe care trebuie sa o manance un sportiv, gratar, paste, salate. Imi place sa mananc ciorba, mazare cu carne, varza calita. Mama stia ca trebuie sa-mi gateasca mancare mai deosebita decat ce ar avea voie sa manance un sportiv de performanta. Constitutia corpului meu imi permitea sa mai fac din cand in cand excese de genul asta. De sarbatori eu mananc orice manaca un roman normal.

R: In Braila cand mai ajungi?

Camelia Potec: trebuia sa ajung astazi, dar a intervenit ceva si a trebuit sa aman. Maine seara ma duc la meci, la Steaua – Ajax, iar vineri o sa ajung si la Braila.

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.