Interviuri

Interviu in exclusivitate cu deputatul Marian Dragomir

Interviu in exclusivitate cu deputatul Marian Dragomir
Interviu in exclusivitate cu deputatul Marian Dragomir
Interviu in exclusivitate cu deputatul Marian Dragomir

Saptamana aceasta am ales sa il intervievam pe unul dintre cei mai apreciati politicieni braileni, care la alegerile parlamentare din noua decembrie a obtinut scaunul de deputat cu 20.705 voturi. Fost consilier local si actual deputat din parte grupului USL, Marian Dragomir s-a remarcat inca de la inceputurile sale in politica si in administratia publica prin vointa, putere de munca, inteligenta si perseverenta. In interviul acordat publicatiei noastre acesta ne-a vorbit despre o parte din proiectele pe care are de gand sa le demareze in favoarea brailenilor, dar si despre una din marile lui pasiuni.

Data si locul nasterii?
16 iunie 1975 la Braila, intr-un cartier cu multa verdeata. Am amintiri foarte frumoase din anii copilariei si imi pare rau sa vad ca azi copiii nu se mai joaca ca pe vremea mea. Copiii de azi devin dependenti de calculator, de tableta, de televizor si nu mai fac miscare in aer liber.

Cum era Marian Dragomir in scoala si ce materie prefera?
Un copil timid as putea spune in clasele primare si un pic cam zglobiu in perioada liceului.  Mi-au placut geografia, istoria, limba si literatura romana, am citit mult dar am ocolit chimia si fizica. Ca orice baiat asteptam si ora de educatie fizica desi nu aveam talent la fotbal. Mai tarziu am fugit de contabilitate si m-am indreptat catre management. Pot spune ca avem multi directori dar putini manageri. Este o mare diferenta. In primul an de facultate am inteles ca daca nu invat nu am nici o sansa si am schimbat abordarea.

Ce facultate ati absolvit si care a fost cea mai frumoasa amintire din perioada studentiei?

Cam multe facultati. Poate prea multe……….
Facultatea de Management Marketing si Afaceri Economice– Universitatea Constantin Brancoveanu Braila, Facultatea de Drept – Universitatea Nicolae Titulescu Bucuresti ambele la zi ceea ce nu a fost usor.
Master in Managenentul firmei si Master in Managenentul mediului
Am amintiri frumoase de la toate cele trei facultati cu profesori care reprezinta nume consacrate ale invatamantului si colegi care s-au realizat.

La ce varsta ati intrat in politica si ce motivatie ati avut ? De ce PSD si nu orice alt partid?
In februarie 1999 eram anul intai la Facultatea de drept la Bucuresti. Veneam acasa saptamanal si mama imi dadea bani care imi ajungeau o saptamana. La guvernare era Conventia Democratica, preturile explodau de la o zi la alta. Am constat joi ca au crescut preturile si nu aveam bani sa ma intorc acasa. Eram singur in Bucuresti, nu aveam prieteni si banii mei nu mai aveau valoare. Mi-a fost rusine dar in cele din urma m-am imprumutat la o colega de facultate. Am ajuns la Braila si m-am dus la principalul partid de opozitie, la PDSR cum se chema atunci. Eram hotarat sa schimb guvernul. M-am integrat pentru inceput la Organizatia de Tineret si la cea de cartier. Mi-a placut. Se organizau actiuni la tineret, eram un grup de tineri. Pe multi ii puteti identifica si azi la PSD. Am crescut impreuna dar am fost incurajati de seniori cum spuneam atunci. Intre timp am ajuns si eu la seniori si am obligatia sa sprijin la randul meu organizatia de tineret.

Exista un om politic al carui model doriti sa il urmati?
Sunt multi oameni din politica de la care am avut posibilitatea sa invat. Din faptele lor bune dar si din greselile lor.

Care este cea mai mare realizare a dumneavoastra in plan profesional?
O sa vorbesc doar de realizarile de la ultimul loc de munca. Am lucrat ca Expansion Project Manager pentru 10 judete din sud estul Romaniei la o companie multinationala al carui nume nu il pot da ca sa nu fim acuzati de publicitate ascunsa.  Am atras fonduri din Germania si pot concluziona: 7 ani, zeci de centre comerciale, sute de locuri de munca, milioane de euro investitii straine.  Pentru mine a fost o perioada de dezvoltare in plan professional si acumulare materiala.

Stim ca practicati sportul columbofil, ce ne puteti spune despre aceasta pasiune?
Porumbeii duc greul concursurilor cu lansare din alte tari. Eu sunt antrenorul. Fac strategii de motivare a porumbeilor, de crestere a atasamentului si ingrijesc. Pentru mine este cea mai mare relaxare. De multe ori veneam de la serviciu obosit sau suparat pentru ca la multinationala esti permanent constrans de termene si planificari.  In curte la Chiscani, printre porumebei pentru cateva ore ma relaxam.  Eu consider ca este normal sa avem pasiuni. Unii se uita la fotbal, altii merg la pescuit si altii la carciuma. Mie imi plac porumbeii voiajori.  De exemplu am doi porumbei din 1993. Sunt batrani dar pentru mine sunt speciali.  Alt porumbel a venit acasa dupa 5 ani. Va puteti imagina atasamentul acestui porumbel fata de casa lui? Poate si noi ar trebui sa luam exemplu de multe ori atunci cand plecam din Braila sau Romania si nu ne mai uitam in urma.

Care este primul proiect pentru braileni pe care intentionati sa il demarati in calitate de deputat?
Sunt mai multe proiecte pe care doresc sa le sustin pentru Braila. Am avut multe discutii cu Presedintele Consiliului Judetean, Primarul Municipiului si colegii din PSD.  Pentru inceput sustin trecerea Taberei Lacu Sarat la Primaria Municipiului Braila, a Taberei de la Brasova la Consiliul Judetean Braila, sustin pastrarea capitalei regiunii la Braila si consider ca Guvernul Ponta acorda Brailei sprijin, modificarea formulei de calculare a pretului apei pluviale, ca membru al Comisiei de agricultura sustin dotarea Liceului Agricol si agricultura ecologica. Mai am proiecte dar trebuie sa mai pastram o parte din ele si pentru urmatoarele interviuri.
In paralel sunt multumit ca o parte din promisiunile din campania electorala au inceput sa se materializeze: am reparat salariile si pensile taiate, au crescut pensile cu 4%, a crescut salariul minim cu 50 de lei, din iulie mai creste cu 50 de lei, si imi doresc sa reducem TVA la paine.

Aveti un motto dupa care va ghidati in viata?
Nu pot spune ca ma ghidez dupa motto sau vorbele celebre ale altora.
Ce nu imi place mie nu fac nici altora.

Spuneti un lucru pe care brailenii nu il stiu despre dumneavoastra
Declaratiile de avere si interese sunt publice de multi ani. Nu cred ca am secrete.  Dar totusi nu vreau sa amestec viata politica cu familia. Consider ca cei doi copii ai mei trebuie sa creasca normal si nu sa fie in atentia cuiva doar pentru ca eu sunt azi deputat.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.