Politica

Instanța a respins contestațiile PSD la adresa candidaturilor depuse de PNL

Instanța a respins contestațiile PSD la adresa candidaturilor depuse de PNL

Astăzi, în jurul orei 12.00 s-au judecat contestațiile depuse de PSD împotriva PNL și a Hotărârii BEJ Brăila de aceptare a candidaturilor PNL și a lui Cătălin Boboc la consiliul Județean, respectiv la președinția CJ Brăila. Instanțele au respins contestațiile PSD, aceștia având drept la Apel în termen de 24 de ore.

PSD a invocat în această contestație faptul că în conformitate cu prevederile art. 2 alin. 1 din  Legea 135/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, precum și a unor măsuri pentru buna organizare și desfășurare a acestora, „La alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, ……………………. Un partid politic poate face parte, în aceeași circumscripție, dintr-o singură alianță electorală și poate să participe la alegerile din circumscripția electorală în cauză numai pe lista alianței din care face parte”.

PSD susține în contestația depusă că în fapt, cele două partide constituite în Alianța PNL-Brăila Nouă încalcă prevederile legale și au depus candidaturi ale aliantei pentru președinte – Consiliul Județean Brăila și primar Municipiul Brăila și candidaturi separate ale partidelor pentru Consiliul Județean Brăila și Consiliul Municipal Brăila, dar liste de susținători pentru consiliul local și județean ale PNL fără sigla și demunirea alianței.

Un alt aspect mentionat in contestatie este ca PNL a depus în data de 19.08.2020 Exemplarul nr 3 cu viza Biroului Electoral de Circumscripție nr 1 la Judecătoria Brăila, iar PSD susținea că termenul era de 18.08.2020, aspect care, în opinia PSD, conduce la respingerea candidaturilor depuse în afara termenului legal.

”Orice comentarii făcute de reprezentanții unor partide politice, care nu respectă prevederile legale privind depunerea candidaturilor, pot face obiectul unor declarații politice, dar scopul acestei acțiuni este ca instanța de judecată să ia act de actele normative încălcate și să impună respectarea prevederilor legale” spune președintele PSD Brăila, Ion Rotaru, într-un comunicat de presă.

Replica PNL nu a întârziat să apară, Alexandru Dănăilă atacând vehement atitudinea PSD Brăila de a contesta în instanță Hotărârile Birourilor Electorale de acceptare a candidaturilor.

”Comunicatul de presă al senatorului Rotaru este revoltător. În finalul lui, fostul cadru PCR, fost membru al consiliului județean al UTC-PCR, dă indicații justiției, ceea ce este nepermis! O dovadă în plus pentru faptul că PSD nu s-a schimbat și are aceleași reflexe autoritste din epoca Dragnea.

Mai trist este că  apucăturile comuniste ale lui Rotaru s-au transferat către mai tinerii Dragomir și Chiriac. Din fericire, Justiția nu ține cont de părerile lui Rotaru și a respins contestațiile PSD” a spus Alexandru Dănăilă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •