invatamant

Inscrierile pentru clasa pregatitoare incep de luni

Inscrierile pentru clasa pregatitoare incep de luni
Inscrierile pentru clasa pregatitoare incep de luni
Inscrierile pentru clasa pregatitoare incep de luni

De maine incep inscrierile pentru clasa pregatitoare. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Braila ne-au spus ca, nici un copil nu va ramane neinscris. In cazuri extreme fie se vor suplimenta numarul de locuri in clase, fie se vor suplimenta numarul de clase. ISJ a pus la dispozitia parintilor si un telefon verde la care va raspunde un angajat al inspectoratului, pentru a le oferi parintilor informatiile necesare. Inscrierea se va face in doua etape.

In cadrul unei conferinte de presa, Iulian Danielescu, Inspectorul Scolar General a vorbit despre inceperea inscrierilor pentru clasa pregatitoare. Acesta a spus ca s-a lucrat foarte mult la metodologie si ca s-a tinut cont de indicatiile postate de parinti pe site-ul Ministerului Educatiei si pe site-urile Inspectoratelor Scolare.
“Conform metodologiei aparute, de luni incepe inscrierea in clasa pregatitoare in toate unitatile de invatamant din judetul Braila, care au prins in planul de scolarizare clasa pregatitoare. Aceasta metodologie aduce si noutati. S-a lucrat la informatiile despre clasa pregatitoare care au fost puse atat pe site-ul unitatilor de invatamant cat si pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean. Am facut asta pentru ca toti cei implicati in clasa pregatitoare: parinti si elevi sa aiba cat mai multe informatii despre aceasta etapa a invatamantului”, a declarat Iulian Danielescu, Inspectorul Scolar General.
Elevii pot fi inscrisi la scoala de circumscriptie unde, copilul are locul garantat. Mai este o a doua varianta, si anume, o unitate de invatamant, alta decat scoala de circumscriptie. In aceasta situatie, copilul este inscris in limita locurilor libere si, daca este cazul, pe baza criteriilor generale si specifice de departajare. Parintele poate solicita ca locul la scoala de circumscriptie sa fie rezervat pentru eventualitatea in care copilul nu este inscris la unitatea de invatamant pentru care parintele a facut optiunea. „Principalul aspect este relatia cu parintii, pentru acest lucru recomandam sa se vizualizeze pe site-ul inspectoratului un material de 6 pagini. Acesta prezinta inscrierea in invatamantul primar in care sunt selectati pasii pe care parintele trebuie sa ii parcurga. Parintii trebuie sa se intereseze in ce circumscriptie fac parte si trebuie sa mearga din timp sa vada de ce scoala corespund. Elevul are locul rezervat in scoala de care apartine. Nimeni nu va ramane neinscris in clasa pregatitoare”, a mai spus acesta.

Inscrierile au loc in doua etape

Inscrierile au loc la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. Cererile-tip de inscriere pot fi completate si validate direct la unitatea de invatamant la care se doreste inscrierea copilului. Acestea pot fi completate si online, pe un formular disponibil la adresa www.edu.ro, accesand casuta de pe prima pagina, intitulata „Inscriere in invatamantul primar”. Formularul va fi disponibil online din data de 2 aprilie. In cazul completarii online, parintele va trebui sa mearga la unitatea de invatamant la care doreste inscrierea copilului, pentru validarea cererii.
“In perioada imediat urmatoare ne concentram cu toate fortele spre o informare corecta a parintilor. Se pot suplimenta numarul locurilor in clasa daca este cazul sau se va adauga o noua clasa. Pentru saptamana viitoare au fost stabilite sedinte de instruire cu parintii care vor fi facute de directorii de gradinite dar vor participa si membri ai ISJ si cate un invatator care in acest moment are clasa pregatitoare”, a mai adaugat Iulian Danielescu.

Actele necesare pentru inscriere sunt: cerere-tip de inscriere; copie si original dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal; copie si original al certificatului de nastere al copilului; documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare / clasei I (acolo unde este cazul); alte documente care sa ateste indeplinirea criteriilor generale si/sau specifice (acolo unde este cazul).
Inscrierile vor avea loc in doua etape, de mentionat este ca la etapa a doua participa doar cei care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant, dupa prima etapa.
Prima etapa se desfasoara in perioada 02– 22 aprilie. Programul este de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00 ; sambata, intre orele 08.00 – 13.00. Parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant.
A doua etapa se desfasoara intre zilele 08 – 17 mai, doar daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant. Parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa. Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile, dupa fiecare etapa de inscriere. Pe data de 29 aprilie se va face afisarea listei copiilor inscrisi, dupa prima etapa. Pe 24 mai se va afisa lista copiilor inscrisi, dupa a doua etapa. “In perioada 30 martie-7 aprilie, fiecare unitate de invatamant ce are in urmatorul an scolar clasa pregatitoare va stabili o zi pentru a organiza “Ziua Portilor Deschise” in care parintii doritori, cu tot cu copii sa poata sa viziteze conditiile efective din unitatea de invatamant. Exista si un telefon verde la inspectorat, 0800816239 la care orice parinte poate sa sune sa afle mai multe informatii intre orele 8-16”, a spus Inspectorul Scolar General.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.