Sport

Galerie foto+video: Infrangere surprinzatoare a Dunarii Braila la Galati

Galerie foto+video: Infrangere surprinzatoare a Dunarii Braila la Galati
Infrangere surprinzatoare a Dunarii Braila la Galati
Infrangere surprinzatoare a Dunarii Braila la Galati

HC Dunărea Brăila a început cu stângul noul sezon al Ligii naționale de handbal feminin, fiind învinsă în deplasare de Danubius Galați. Cu un lot de doar 11 jucătoare trecute pe foaia de joc, echipa din Brăila a avut o evoluție sub așteptări și a pierdut cu 14-15 (8-8), un scor foarte rar întâlnit într-un meci de handbal.

Primul ”7” trimis pe teren de Florentin Pera a fost: Voicu – Horobeț Berescu, Gheorghe, Szucs, Druțu Munteanu (Axinte), Shutska, Cîrstea. Gazdele au deschis scorul în minutul 2 prin Sheiko Alla, care a transformat o aruncare de la 7 metri. În minutul 7 scorul era 4-4, unul care nu anunța recordul negativ care urma să se înregistreze.

Gazdele au reușit să se distanțeze la două goluri în minutul 22, scor 8-6, dar până la finalul primei reprize nu au mai înscris nici un gol, în timp ce Dunărea Brăila a înscris de două ori prin Berescu și Czeczi (Vâtu), ambele de la 7 metri. În acest interval, Livrinikj pentru Danubius și Berescu pentru Brăila, au ratat câte o lovitură de la 7 metri.

Pe finalul primei reprize antrenorul Brăilei a primit o eliminare la bancă, pentru proteste, iar la pauză s-a intrat la scorul de 8-8.

În minutul 31 HC Dunărea a condus pentru prima dată în acest meci, după un gol marcat de Diana Druțu Munteanu. Gălățencele au egalat prin Taivan, apoi în minutul 35 Alina Czeczi Vâtu a readus Brăila în avantaj.

Jovanovska Dajana a primit o eliminare de două minute, dar echipa Brăilei nu a profitat de omul în plus și în minutul 41 Livrinikj a egalat la 10, iar un minut mai târziu Taivan a readus Galațiul în avantaj, scor 11-10. În minutul 49 Diana Axinte a marcat pentru 12-13, aducând astfel Brăila din nou la conducere pe tabela de marcaj.

Selever, Sheiko și Balaban au marcat pentru Danubius în trei minute și cu 8 minute înaintea finalului de meci gazdele aveau din nou două goluri avans, scor 15-13. În ultimele 8 minute s-a marcat un singur gol, Munteanu marcând pentru 15-14, iar când mai erau 20 de secunde până la final Berescu a aruncat cu boltă, din extremă, dar mingea s-a lovit de bară și a revenit în semicerc. Gadele au știut să țină de minge și au obșinut un succes nesperat, la care au avut o contribuție și cei doi arbitrii ai partidei, bucureștenii Iliescu și Manea.

Pentru HC Dunărea au marcat: Anamaria Horobeț Berescu – 3 goluri (1 de la 7 m), Alina Czeczi Vâtu -3 (2 de la 7 m), Gabriella Szucs -2, Diana Axinte -2, Diana Druțu Munteanu -2, Iryna Shutska -1 și Cristina Gheorghe -1. Berescu, Vâtu și Axinte au ratat câte o aruncare de la 7 metri. Elena Voicu a avut 6 intervenții, iar lăcrămioara Stan a avut 7 intervenții, dintre care și o aruncare de la 7 metri.

Pentru Danubius Galați au marcat: Alla Sheiko -5 goluri (3 de la 7 m), Jovanovska -4, Balaban -2, Taivan -2, Livrinikj -1, Conache -1, Selever -1 și Marcu -1. În poartă, Elena Șerban a avut 11 intervenții reușite.

Următorul meci al HC Dunărea Brăila are loc sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11.00, în sala Polivalentă Danubius, când va întâlni pe CSM Bistrița.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •