Sport

Infrangere amara in fata Coronei Brasov

Infrangere amara in fata Coronei Brasov

HC Dunărea Brăila a cedat ușor în meciul de pe teren propriu cu ASC Corona Brașov, care și-a luat astfel revanșa după înfrângerea din tur. Echipa pregătită de Florentin Pera a pierdut la 6 goluri diferență un meci care s-a încheiat cu două accidentări serioase, ale Alinei Vătu și Biancăi Tiron și va încheia campionatul pe locul 9 indiferent de rezultatele din ultimele două etape.

HC Dunărea nu a condus niciodată în meciul disputat vineri seara în compania Coronei Brașov, iar în ultimele 5 minute le-a permis oaspetelor să se desprindă la șase goluri diferență și să câștige cu 26-32. Singura jucătoare dintre cele care au anunțat că pleacă din vară de la Brăila care și-a făcut datoria în acest meci a fost portarul Adriana Medvedova, cu 14 intervenții reușite pe parcursul meciului. Oana Cîrstea a stat în tribună, ea reziliindu-și contractul cu echipa brăileană și urmând să plece la Baia Mare, iar Shteriova a fost mână moartă atât cât a fost pe teren. Dzyiana Ilyina a fost pe foaie dar nu a jucat, fiind accidentată.

Chiper a deschis scorul pentru brașovence, iar de la 2-2 în minutul 6, Bianca Tiron a marcat de trei ori în două minute și Corona s-a distanțat la 3 goluri în minutul 8. În minutul 13 Chiper a dus Brașovul la patru goluri, scor 4-8. A fost rândul Anei Maria Berescu să înscrie pe contraatac de trei ori consecutiv și Brăila s-a apropiat la un gol la jumătatea primei reprize. Brașovul s-a desprins din nou la 3 goluri, scor 9-12 în minutul 19, iar Brăila a reușit să egaleze în minutul 28, când Cristina Gheorghe a înscris pentru 13-13. În inferioritate numerică Brașovul a marcat prin Târcă, apoi Vătu a egalat la 14, iar pe finalul reprizei Tîrcă a stabilit scorul primelor 30 de minute, atunci când echipa brăileană avea doar 4 jucătaore de câmp, Craiu și Axinte fiind eliminate pentru două minute.

Repriza a doua a fost începută de Brăila în dublă inferioritate, iar brașovencele s-au distanțat din nou la trei goluri, prima reușită a Brăilei în partea a doua a jocului a venit abia în minutul 35, când Berescu a marcat pentru 15-17. Corona a s-a menținut la conducere până în minutul 44, când Alina Vătu a egalat la 22. Cele două echipe au mai fost la egalitate în minutul 46, scor 23-23, pentru ca în minutul 50 Corona să se distanțeze din nou la trei goluri, scor 24-27. Brăila a marcat apoi prin Gheorghe în minutul 51 și până în minutul 59 nu a mai înscris, primind patru goluri. Vătu a marcat pentru 26-31 cu prețul unei accidentări, în urma căreia a fost scoasă pe brațe de pe teren. Apoi Bianca Tiron s-a accidentat serios pe atacul Brașovului, iar ultimul gol al meciului a fost marcat de Chiricuță, care a stabilit scorul final, HC Dunărea Brăila – Corona Brașov 26-32 (14-15).

Pentru HC Dunărea au marcat: Alina Vătu -11 goluri (5 de la 7 m), Ana Maria Berescu -6, Cristina Gheorghe -4, Diana Munteanu -3, Diana Axinte -1 și Iryna Shutska -1.

Pentru Corona Brașov au marcat: Bianca Tiron -10 goluri, Sorina Tîrcă -9, Daria Bucur -4, Georgiana Ciuciulete – 4, Laura Chiper -3 și Andreea Chiricuță -2.

HC Dunărea a rămas pe locul 9 în clasament, cu 30 de puncte, la 6 puncte de locul 8, cu două etape înaintea finalului de campionat.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •