Sport

Inceput de an cu rezultate bune pentru atletii braileni

Inceput de an cu rezultate bune pentru atletii braileni
Inceput de an promitator pentru atletii braileni
Inceput de an cu rezultate bune pentru atletii braileni

Sâmbătă și duminică, la București, s-a desfășurat prima etapă a campionatului național de probe combinate pentru atleții juniori și seniori. Brăileanca Anamaria Ioniță a încheiat competiția pe primul loc cu un total de 3530 puncte. În aceiași perioadă s-a desfășurat și etapa 1 a campionatului național de atletism pentru seniori, tineret și juniori 1.

La concursul de pentathlon, Anamaria Ioniță, atletă legitimată la CSM Brăila/CSU Pitești, a fost cea mai rapidă în cursa de 60 metri garduri, pe care a câștigat-o cu timpul 8.65 secunde. Anamaria Ioniță a câștigat și cursa de 800 metri, cu timpul de 2:34.15, iar la săritura în lungime s-a clasat pe locul 2 cu o săritură de 5,49 metri. În probele de triplu salt și săritura în înălțime brăileanca s-a clasat pe locul 3.

La campionatul național de atletism, desfășurat în paralel cu cel de pentathlon, Anamaria Ioniță s-a clasat pe locul 2 atât în proba de 60 metri plat, cât și în cea de 60 metri garduri. La 60 metri plat, atleta din Brăila a alergat în finală în 7.72 secunde, fiind întrecută de Marina Baboi de la LPS Buzău/CSA Steaua București. La 60 metri garduri, Ioniță a încheiat cursa cu timpul de 8.55 secunde, fiind învinsă de Anamaria Nesteriuc de la CSA Steaua București.

În proba de 60 metri garduri, brăileanca Iulia Nicoleta Banaga, de la LPS Brăila/CSM Onești, s-a clasat pe locul 3 la open și a fost cea mai rapidă dintre sportivele junioare. În aceiași probă, Andreea Caracudă s-a clasat pe locul 3 la junioare și pe locul 6 în clasamentul open. Tot la etapa 1 a campionatului național de atletism, în proba de 60 metri garduri juniori 1, Alexandru Iconaru, de la LPS Brăila, s-a clasat pe primul loc cu timpul de 8.07 secunde, iar colegul său, Ionuț Buzea, a terminat pe locul 3, cu timpul de 8.36.

La 60 metri plat, brăileanca Andreea Caracudă s-a clasat pe locul 4 în clasamentul open și a fost a doua în clasamentul atletelor junioare. La 400 metri plat, Iulia Nicoleta Banaga a fost cea mai rapidă dintre sportivele junioare, cu timpul de 57.77 secunde, ea clasându-se pe locul 4 în clasamentul open.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •