Administratie

Incepand cu anul viitor brailenii se vor incalzi cu ajutorul centralelor de cvartal

Incepand cu anul viitor brailenii se vor incalzi cu ajutorul centralelor de cvartal
Incepand cu anul viitor brailenii se vor incalzi cu ajutorul centralelor de cvartal
CET a sistat furnizarea caldurii si a apei calde

La fel ca in fiecare iarna, CET-ul inregistreaza din ce in ce mai multe pierderi. In urma cu mai bine de o saptamana, societatea de termoficare a sistat furnizarea caldurii si apei calde catre toti abonatii, inclusiv institutiile locale si unitatile de invatamant. Municipalitatea a decis pornirea a patru centrale de cvartal pentru a putea fi incalzite scolile si gradinitele.

Nici noua conducere a CET se pare ca nu reuseste sa gaseasca o solutie pentru a remedia problemele societatii, chiar daca au primit toata iarna apa calda si caldura, brailenii refuza sa plateasca serviciul, motiv pentru care, furnizorul de gaz a sistat distributia. Timp de cateva zile, institutiile locale, gradinitele, scolile si licele nu au primit agent termic. Pentru a nu tine elevii in frig, autoritatile s-au gandit ca cea mai optima solutie in acest moment este pornirea a patu centrale de cvartal.
„Am pornit patru dintre centralele de cvartal, in sensul ca autoritatile publice si-au platit datoriile respective si patru sau cinci unitati de invatamant au din nou caldura. Mai sunt inca doua astfel de centrale care vor porni in curand, deci sunt zone unde se lucreaza acum pentru furnizarea de caldura. Dar sunt si zone unde institutiile publice nu vor putea primi caldura pentru ca sunt racordate la centrala mare”, ne-a spus primarul Aurel Simionescu.
In momentul de fata, datoria cetatenilor catre furnizorul de energie termica se ridica undeva la 138 milioane si suma este in continua crestere. De la anul, primarul spune ca se gandesc serios sa faca incalizrea prin intermediul centralelor de cvartal.
„Daca o anumita zona formata din cinci sau 10 blocuri nu-si platesc datoriile la caldura, numai zona aceea va fi sistata de la caldura. Cert este ca nu mai putem sa mergem pe formula aceasta si sa depindem de oameni rau-platnici, in conditiile in care avem scoli, gradinite care apartin de domeniul public.Trebuie sa individualizam lucrurile astea pentru ca nu se mai poate.”, a spus primarul in inchiere.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.