Actualitate

Incendiu la o locuință din comuna Mircea Vodă

Incendiu la o locuință din comuna Mircea Vodă

Astăzi, în jurul orei 12.45, Garda de intervenție Făurei a intervenit la un incendiu produs la o locuință în localitatea Mircea Vodă. Pompierii s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar în sprijin a venit și SVSU Mircea Vodă cu o ASAS.

La ora 14.50 incendiul a fost lichidat. Au ars acoperișul casei de cca. 70 mp, bunurile din 3 camere, o anexă gospodărească și aproximativ 800 kg porumb.

Cauza probabilă a incendiului din Mircea Vodă a fost un coș de fum neprotejat față de materiale combustibile.

Pentru a preveni producerea unor eventuale incendii la coșurile de evacuare a fumului în aceasta perioadă cu temperaturi scăzute, reprezentanții ISU Dunărea Brăila precizează că este important să cunoașteți principalele reguli și măsuri de apărare împotriva acestora.

În sezonul rece se utilizează mijloacele de încălzire foarte mult, motiv pentru care incendiile pot apărea frecvent din diverse cauze.

Coșurile pentru evacuarea fumului și a gazelor fierbinți trebuie să fie curățate cel puțin o dată pe an de către persoane specializate în acest domeniu. Înainte de începerea sezonului rece, trebuie efectuată curățarea acestora, pentru a evita situațiile neplăcute care pot apărea pe parcurs. De asemenea, la trecerea prin acoperiș este recomandat să se lase o distanță de cel puțin 10 cm între fața exterioară și elementele combustibile ale acoperișului. Totodată, nu este permis ca în coșurile de fum să fie încastrate elemente combustibile ale acoperișului sau planșeului.

Pentru a preveni evenimentele neplăcute, pompierii recomandă populației o serie de reguli și măsuri de prevenire și stingere a incendiilor:

Coșurile de fum trebuie prelungite deasupra acoperișului cu 0,5-0,8 m
Coșurile din zidărie vor fi întreținute fără crăpături și curățate în permanență
Coșurile de fum din zidărie nu se utilizează netencuite
Coșurile de fum din metal nu se instalează la o distanță mai mică de 70 cm față de pereții de scândură
Folosiți pentru sobe doar materialul combustibil pentru care a fost destinată aceasta și evitați să o supraîncarcați
Utilizați soba doar cu ușița închisă și așezați o tăviță metalică în dreptul ușiței de alimentare, în fața sobei
Nu adormiți niciodată cu focul aprins în sobă și nu lăsați copiii nesupravegheați cu focul aprins în sobă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •