Politica

Inca un exponent al dreptei si-a anuntat candidatura la prezidentiale

Inca un exponent al dreptei si-a anuntat candidatura la prezidentiale
Inca un exponent al dreptei si-a anuntat candidatura la prezidentiale
Inca un exponent al dreptei si-a anuntat candidatura la prezidentiale

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anunţat marți seara, într-un mesaj video postat pe site-ul www.macoveipresedinte.ro, că va candida independent la Preşedinţie, menţionând că este nemulțumită de opțiunile de vot oferite şi că aceste opțiuni impuse de partide nu au fost testate în nicio bătălie electorală națională.

„În urmă cu două luni, nu mi-aș fi imaginat că voi veni în fața voastră cu acest anunț. Abia am terminat o campanie pentru a fi realeasă în Parlamentul European. Doream să continui de la Bruxelles, și în acest nou mandat, lupta împotriva corupției şi fraudei, pentru competiție corectă în economie, care să aducă românilor investiții și locuri de muncă. Între timp, ceva s-a schimbat însă în Romania. Și eu, ca și voi, sunt nemulțumită de opțiunile de vot care ni s-au oferit. Opțiunile de vot care ne sunt impuse de partide nu au fost testate în nicio bătălie electorală națională. De curând, mii și mii dintre voi m-ați chemat să intru în cursa pentru Cotroceni. Răspund acum şi candidez. Nu a fost o alegere ușoară, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotărâre şi credință”, spune Macovei.

Monica Luiza Macovei face apoi o trecere în revistă a activităţii sale în mesajul video postat pe blogul său. „Mi-am început cariera ca tânăr procuror, am devenit apoi avocat pentru drepturile omului, am lucrat pentru a aduce pacea și democrația în ţări care trecuseră prin războaie. La sfârșitul lui 2004, am fost numită ministru al Justiției. Era un moment în care de reforma justiției depindea intrarea noastră în Uniunea Europeană. Am pus bazele independenței justiției și am construit DNA. Acum, nu ca până în 2004, corupții plătesc pentru faptele lor. Acum cinci ani, am mers la Bruxelles. Am vrut să-mi servesc țara în continuare și să contribui ca România sa fie un stat modern şi prosper în Europa. Prin eforturile mele, în curând, infractorii din toată Europa îşi vor pierde și averile nejustificate„, a mai spus europarlamentarul.

Aceasta mai spune în mesajul video că „România are un potențial uriaș” și ca președinte, va asigura pentru România „o economie liberă și sănătoasă, care creează locuri de muncă şi oportunități pentru tineri şi o viață decentă pentru pensionari”, „o Românie în care educația și sănătatea sunt priorități”, „o Românie care este respectată de partenerii din Europa și de peste Atlantic”.

În 20 iulie, eurodeputata a cerut să fie inclusă pe lista candidaților democrat-liberali la prezidențiale, însă nu a primit un răspuns favorabil din partea conducerii PDL. ”Dreapta are obligația să aleagă cel mai bun candidat care să poată învinge stânga la alegeri. Eu solicit în continuare să intru în procesul de selecție. Voi cere acest lucru tot timpul până se termină această măsurătoare care nici n-a început, ea începe la 1 august. Poate cineva se deșteaptă până atunci. De ce nu pot fi inclusă, nu numai eu, dar și alții care au șanse?”, își susținea atunci Monica Macovei dorința de a intra într-un sondaj care să desemneze candidatul dreptei.

În conferința de presă organizată miercuri la prânz, Monica Macovei a precizat că nu-și dă demisia din PDL, deși va candida independent la președenția României.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •