Administratie

Inca o serie de directori la scolile brailene

Inca o serie de directori la scolile brailene
Inca o serie de directori la scolile brailene
Inca o serie de directori la scolile brailene

După finalizarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar din Brăila, sesiunea iunie-august 2017, 15 posturi au rămas vacante, majoritatea în mediul rural. Singurul post vacant din municipiul Brăila a fost cel de adjunct de la Liceul cu Program Sportiv.

La unităţile de învăţământ din judeţ au rămas vacante următoarele posturi: Grădiniţa cu program normal Însurăţei – director; Şcoala Gimnazială Beteştii de Jos – director adjunct; Şcoala Gimnazială Bordei Verde – director; Şcoala Gimnazială Dudeşti – director adjunct; Şcoala Gimnazială ”Toma Tâmpeanu” Galbenu – director adjunct, Şcoala Gimnazială Gropeni – director; Şcoala Gimnazială Roşiori – director şi director adjunct; Şcoala Gimnazială Stăncuţa – director adjunct; Şcoala Gimnazială “Al. Vechiu” Zăvoaia – director şi director adjunct; Şcoala Gimnazială Viziru – adjunct; Liceul Tehnologic  ”Nicolae Titulescu” Însurăţei – director adjunct și Liceul “Matei Basarab” Măxineni – director adjunct. De menționat că pentru postul de director la Școala din Roșiori este ocupat prin concurs, dar postul ocupat prin concurs anul treut de Bordei Roxana a devenit vacant după ce aceasta a intrat în Concediu de Îngrijire a Copilului.

Până pe 17 august cadrele didactice care fac parte din corpul naţional de experţi în managementul educaţional și care au dorit să ocupe un post de director și-au depus dosarele de candidatură, iar pe 22 august au susținut interviul

În urma interviului organizat luni, 21 august 2017, au rămas în continuare posturi vacante. Pentru postul de la Grădinița Însurăței nu s-a înscris nici un candidat. Nici pentru postul de director adjunct de la școlile din Berteștii de Jos și Bordei Verde nu s-a înscris nici un candidat.

La Liceul cu Program Sportiv Brăila a promovat concursul Aurel Duret, care a deținut această funcție până în prezent prin detașare, dar care l-a concursul organizat în iulie a fost declarat respins.

Viorel Neagu, care s-a înscris din nou la concurs pentru postul de adjunct la Liceul Matei Basarab din Măxineni, nu s-a prezentat la proba interviului pe 22 august și astfel și postul aceasta a rămas vacant.

La școala din Galbenu, singurul candidat înscris, Baciu D. Banu, nu a întrunit numărul minim de puncte (21 de puncte). Acesta a obținut doar 12 puncte în urma evaluării.

Postul de director adjunct de la școala din Dudești va fi ocupat de Toma Tilica, care la concursul din luna iulie a fost respinsă după ce a obținut 26 de puncte la proba interviului, față de 35 cât era minim.

Pentru postul de director la Școala din Gropeni au fost doi candidați, Ștefan Negoiță și Doina Negoiță. Cu 24 de puncte a fost declarat ”promovat”, Ștefan Negoiță, care la începutul verii a susținut concurs pentru postul de director la Cazasu, dar a fost respins pentru rezultatul la proba scrisă. Doina Negoiță, profesor de română la Liceul din Făurei, a promovat concursul pentru funcția de director adjunct la școala din comuna Viziru. dorindu-și foarte mult un post de director, ea a mai candidat și pentru postul de adjunct la Liceul Însurăței.

La școala Roșiori postul de director va fi ocupat temporar de Rodica Daniela Orășanu, iar cel de adjunct de Cornel Mihai Hagiu. Daniela Orășanu a participat la concursul din vară pentru postul de director la școala din dudești, dar a fost respinsă la proba interviului. Cornel Mihai Hagiu a fost director adjunct la școala din Zăvoaia, numit prin detașare anul trecut.

Postul de director adjunct la școala din Stăncuța va fi ocupat de Oancea Gica, care a ocupat funcția de director la această școală până în 2016.

La Şcoala Gimnazială “Al. Vechiu” Zăvoaia ehipa managerială va fi formată din Sergiu Tilihoi – director și George Cioacă – director adjunct. Cei doi au mai ocupat aceste funcții până în vara anului trecut. Cei doi s-au înscris la concursul din octombrie anul trecut, dar nu s-au prezentat la examen.

Postul de director adjunct la Liceul din Însurăței va fi ocupat de Stela Bici – Cernea, care a mai fost în trecut director adjunct la acest liceu.

Pentru posturile rămase vacante și după acest concurs, inspectorul şcolar general va fi numi directorii pe acele funcţii, cu menţiunea că se vor avea în vedere respectarea mai multor criterii stabilite de Ministerul Educaţiei, aşa cum se regăsesc ele în nota transmisă de Minister.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •