Social

În weekend mergem la teatru

În weekend mergem la teatru

Teatrul Maria Filotti vă invită sâmbătă și duminică să vedeți sau să revedeți două spectacole de marcă ale actorilor brăileni, ”Opt femei” și „Schimb urgent… trei surori”. Dimineața zilei de duminică este dedicată celor mici, care sunt așteptați să vizioneze piesa  „Soacra cu 3 nurori”. 

Teatrul Maria Filotti vă invită să revedeți sâmbătă, 8 decembrie , de la ora 17.00, la sala „Bujor Macrin” , comedia poliţistă OPT FEMEI a autorului şi regizorului francez Robert Thomas. OPT FEMEI după versiunea românească de Constanţa Trifu şi Mihai Berechet , în regia lui Radu Nichifor și scenografia Adelinei Pater, asistent scenografie Ana Pavel, urmează structura clasică a romanelor poliţiste în stilul Agatha Christie.

Cu o distribuție exclusiv feminină, textul lui Robert Thomas oferă excepționale partituri actoricești, opt biografii complexe așteptând voci puternice care să le rostească angoasele și sa le joace destinul. Actrițele Teatrului Maria Filotti- Monica Ivașcu , Ramona Gângă , Elena Andron, Emilia Mocanu, Cătălina Nedelea, Wanessa Radu, Narcisa Novac și Iulia Vasilescu sunt aceste opt voci in spectacolul regizat de Radu Nichifor.

Pentru copii, duminică 9 decemmbrie, la Teatrul „Maria Filotti”, de la ora 11.00 și de la ora 12.30, la Sala „Bujor Macrin”, se joacă două reprezentații ale spectacolului „Soacra cu 3 nurori”, adaptare după Ion Creangă, în regia lui Radu Nichifor, în cadrul proiectului „De sărbători, bucurați-vă de teatru!” al Atelierului de teatru Cireșarii, coordonat de actrițele Monica Ivașcu și Elena Andron. Intrarea este LIBERĂ în limita locurilor disponibile!

Duminică, 9 decembrie, de la ora 18.00, în Sala Mare se va juca piesa „Schimb urgent… trei surori”, de Nagle Jackson. Regia artistică este semnată de managerul teatrului Lucian Sabados, scenografia aparține lui Gheorghe Mosorescu, coregrafia a fost realizată de Liliana Stan, iar aranjamentele muzicale sunt concepute de compozitorul și pianistul Cornel Cristei.

Spectacolul ”Schimb urgent…trei surori” aduce la rampă o distribuție de îndrăgiți și talentați actori precum: Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Corina Borș, Cătălina Nedelea, Emilia Mocanu, Adrian Ștefan, Flori Popa, Dan Moldoveanu și Alexandru Marin, alături de Lucian Pînzaru, actor al dramaticului gălățean.

Spectacolul “Schimb urgent …trei surori “ propune o poveste de o mare actualitate politico – socială, un capitol de istorie recentă , o dramă ce se urmărește cu sufletul la gură, având ca fundal spațiul unui teatru academic rus, înainte și după glasnost. Asemănările cu destinul artelor spectacolului din România de după revoluția din 1989 sunt frapante și crează o emoție puternică, atât pe segmentul comic , dar și pe cel de dramă.

Comedie dulce-amăruie, textul aparține dramaturgului american Nagle Jackson, actor în Boston și se constituie într-o fină analiză a schimbărilor legate de numele lui Gorbaciov, survenite în Rusia anilor ’91-’92. Reflecție asupra unei societăți supuse rigorilor de tot soiul în drumul ei spre capitalism, cu toate inconvenientele presupuse de metamorfoza mentalității, spectacolul intitulat ”Schimb urgent… trei surori”, dezvăluie pe de o parte lumea din spatele cortinei, viața unui teatru în interiorul său, dar și frământările ce apar într-o societate supusă unor schimbări periodice.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •