Cultura

În weekend mergem la teatru

În weekend mergem la teatru

Teatrul Maria Filotti vă așteaptă și la acest sfârșit de săptămână cu trei spectacole deosebite, dintre care unul oferit de actorii de la UNTEATRU, București. Piesele propuse de actorii teatrului brăilean sunt ”Jocul de-a vacanța” și ”Bărbați, femei și viața dintre ei”, două piese din stagiunile trecute, care încă se joacă cu săli pline.  

Vineri, 1martie , de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Maria Filotti sunteți așteptați să vedeți sau să revedeți spectacolul „Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian, în regia lui Erwin Simsensohn. Spectacolul a avut premiera pe scena Teatrului ”Maria Filotti” în septembrie 2015.

Distribuția spectacolului este formată din: Emilian Oprea, Corina Moise, Valentin Terente, Ramona Gîngă/Narcisa Novac, Marcel Turcoianu, Ciprian Nicula, Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Elena Andron și Adrian Ştefan.

Scrisă de Mihail Sebastian în anul 1936 şi pusă în scenă pentru prima dată în anul 1938, cu premiera în 17 decembrie la Teatrul de Comedie, „Jocul de-a vacanţa” constituie prima sa piesă, scrisă, cum aflăm din jurnalul scriitorului, pe baza unor amintiri personale şi a unor teme reluate din romanul său „Femei” (1933).

„Jocul de-a vacanţa” înseamnă jocul de-a uitarea, al omului care fiinţează, măcar din când în când, doar la nivelul unei pure naturalităţi, fără identitate precisă, fără biografie, fără amintiri şi aspiraţii, personajele evadează din lumea uniformizată a convenţiilor sociale şi, eliberaţi, migrează spre o altă lume, unde îi aşteaptă depărtarea, misterul şi uitarea visată, adică un ideal vag şi difuz.

Sâmbătă, 2 martie, de la ora 18.00, în Sala Bujor Măcrin, se va juca piesa ”Conu Leonida față cu reacțiunea”, de Ion Luca Caragiale, în regia lui Florin Liță, o producție UNTEATRU, București. Distribuția: Cristina Casian, Florina Gleznea, Ionuț Grama.

Duminică, 3 martie, de la ora 18.00, se joacă o piesă a Teatrului Maria Filotti, ”Bărbați, femei și viața dintre ei”,  patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov, în direcția scenică a lui Victor Ioan Frunză. Piesa și-a avut premiera la Brăila în stagiunea 2016-2017.

Un spectacol coupe ce conține patru dintre cele mai importante și celebre piese scurte ale lui Cehov in ordinea:  „Calhas” („Cântecul lebedei”), ”Ursul”  , „Jubileul’’ și „Cerere in căsătorie” .

Binecunoscutul regizor Victor Ioan Frunză abordează aceste pagini celebre din creația dramaturgului rus din punctul de vedere al updatării noțiunii de vodevil, astfel că prin acest spectacol luăm contact și cu postura de autor de comedie a marelui Cehov .

Distribuţia spectacolului este asigurată de actorii: Alin Florea, Ramona Gîngă, Corina Moise, Valentin Terente, Adrian Ștefan. La pian: profesor Adriana Burcă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •