Politica

În trei luni de zile, Guvernul Orban a făcut ceea ce PSD nu a făcut în trei ani

În trei luni de zile, Guvernul Orban a făcut ceea ce PSD nu a făcut în trei ani

Președintele PNL Brăila, consilierul județean Alexandru Dănăilă, este contrariat de mobilizarea pe care a avut-o PSD la moțiunea care a trecut și Guvernul Orban a fost demis.

În trei luni de zile, guvernul PNL a făcut ceea ce PSD nu a făcut timp de trei ani. Privind înapoi, putem afirma că am avut curajul de a face ceea ce e corect și esențial pentru această țară, într-un moment în care România se afla la răscruce. Da, liberalii au avut un curaj nebun să preia guvernarea atunci când nimeni nu o râvnea” spune Alexandru Dănăilă.

Liderul liberalilor brăileni spune că în trei luni de guvernare, PNL a repus România pe calea europeană, dar ”o majoritate toxică și retrogadă din Parlament a demis Guvernul pentru a împiedica adoptarea proiectului pentru alegerea primarilor în două tururi, pe care Guvernul și-a angajat răspunderea”.

În urma acestei lovituri asupra democrației, PSD a arătat că nu a învățat nimic și că nu s-a schimbat. Este același PSD antidemocratic și corupt din epoca infractorului Dragnea, același PSD incompetent și antiromânesc din epoca Dăncilă, același PSD obedient baronilor, speriat, incapabil și toxic din epocile Tudose și Grindeanu” a spus Dănăilă.

PSD acționează împotriva voinței românilor

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă a spus că PSD a arătat miercuri că acționează împotriva voinței poporului român.

Peste 80% dintre români cer alegerea primarilor în 2 tururi, astfel încât cel care conduce comunitatea locală să-i reprezinte cu adevărat, iar PSD s-a opus din nou voinței românilor” a spus liderul liberalilor brăileni, care consideră că Parlamentul a dat o lovitură cruntă democrației, demițând un Guvern care a cerut mai multă democrație pentru români, în beneficiul românilor.

Noi am arătat cum se organizează alegerile astfel încât fiecare român să aibă un cuvânt de spus, să poată să voteze încotro se îndreaptă această țară. Cu PNL la guvernare alegerile s-au desfășurat civilizat, fără incidente, și aproape 1 milion de români din Diaspora au putut vota. Cu PSD la guvernare, de fiecare dată votul a fost printr-un tertip sau altul împiedicat, blocat, descurajat”, a mai spus Dănăilă.

Totodată, Dănăilă a criticat faptul că PSD a umflat aparatul de stat cu pile și sinecuri politice, iar PNL a redus numărul de ministere la 16 și am început de-PSD-izarea instituțiilor publice.

Guvernul PNL a echilibrat bugetul țării, astfel încât să poată fi plătite pensiile, salariile și toate celelalte indemnizații sociale. Asta după ce PSD a falsificat bugetul țării și NU a prevăzut sumele necesare pentru plata pensiilor și salariilor pentru ultimele luni ale anului trecut. PNL a eliberat sumele care li se cuveneau de drept firmelor, sechestrate de PSD, din TVA, din concediile medicale, cu scopul de a adânci minciuna în privința deficitului bugetar. PNL a asigurat respectarea dreptului de proprietate al mediului privat. PSD a negat dreptul de proprietate, cu prețul de a afecta grav mediul de afaceri, respectiv soarta angajaților din mediul privat. PNL a corectat odioasa Ordonanță 114, care a lovit ca un baros în economia României! Nu doar că PSD este autorul acestei crime în economie, dar nu s-a lăsat până nu a încercat să blocheze soluțiile pentru readucerea în normalitate a mediului economic prin contestare la CCR” a mai spus președintele PNL Brăila.

Alexandru Dănăilă a declarat că PNL nu s-a lăsat intimidat nici de declarațiile mincinoase, nici de fake-news-urile PSD care au inundat spațiul public, și am reușit eliminarea prevederilor nocive din această ordonanța 114:

 • Eliminarea prevederilor care au pus în pericol funcționarea fondurile private de pensii și banii participanților la Pilonul 2 de pensii.
 • Abrogarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la creșterea prețurilor pentru energie și utilități.
 • Liberalizarea pieței de energie prin eliminarea treptată a prețului fix de vânzare la producători care a avantajat importurile de gaze și energie electrică.
 • Desființarea taxei pe activele bancare care a dus la creșterea costurilor de creditare și a ratelor bancare.
 • Desființarea schemei fictive de finanțare fără resurse bugetare din Fondul de Dezvoltare și Investiții.
 • Plafonarea indemnizațiilor pentru demnitari și a sporurilor din sectorul public la nivelul lunii decembrie din 2019.
 • Plata activităților desfășurate de militari și polițiști în zilele libere sau de sărbătorile legale și a alocației pentru drepturile de hrană.
 • Încetarea detașărilor din sectorul privat în sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor funcții publice.
 • Înghețarea punctului de amendă la nivelul anului 2019, la 145 lei.
 • Suspendarea pensiilor speciale pentru primari în 2020.

Dănăilă a reamintit că PNL a eliminat supra-acciza la carburanți, pe care PSD a introdus-o și că guvernările PSD au obligat românii să scoată mai mulți bani din buzunar, iar PNL a obținut cel mai mic preț la carburanți din Uniunea Europeană.

Acesta a precizat că Guvernul Orban a rezolvat și problema transportului școlar, în vreme ce pentru PSD au fost mai importante interese mafiilor locale decât siguranța copiilor și accesul la educație.

PSD a lăsat un dezastru în bugetul de stat. PSD-iștii au sifonat banii publici pentru ei și pentru clientela de partid, amante și sinecuri, înfiletată de ani de zile la robinetul bugetului de stat. PNL a construit în nici două luni de guvernare un buget realist pentru 2020, în care am inclus creșterea pensiilor de la 1 septembrie 2020, un efort bugar de 16 miliarde de lei, a salariilor de la 1 ianuarie, dar și a investițiilor la peste 50 de miliarde de lei. Este un efort extrem de mare, dar extrem de necesar după ce guvernele PSD au sacrificat ani de zile sumele alocate investițiilor publice. Am realizat în 3 luni ceea ce niciun guvern post-decembrist nu a realizat în sănătate. Am deschis competiția în sistemul de sănătate în beneficiul pacienților pentru servicii medicale mai bune. Salvarea vieții pacienților trebuie să fie obiectivul politicilor de sănătate. Am adoptat un act curajos de reformă liberală a sistemului de sănătate, eliminând discriminările care opreau românii să acceseze servicii medicale de calitate, plătite din banii lor, reținuți în fiecare lună la salariu” a mai spus Alexandru Dănăilă.

Președintele PNL Brăila a mai spus că Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, PNL a promovat o soluție concretă care să încurajeze medicii să rămână în țară prin introducerea posibilității medicilor stagiari să facă rezidențiatul și în alte spitale decât în centrele universitare, fie că sunt publice sau private. Acesta a dat asigurări că dacă PNL va rămâne la guvernare nu se vor opri aici, pentru că românii trebuie să beneficieze de aceleași standarde de servicii medicale precum în orice clinică europeană.

”În materie de justiție și siguranță publică, PSD a scos aproape 23.000 de deținuți din pușcării prin legea recursului compensatoriu, PNL a abrogat legea. Pentru că pentru noi, siguranța cetățenilor e mai presus decât orice. Pentru PSD, ne amintim cu toții, libertatea lui Liviu Dragnea era mai de preț decât viața oricărui român, care ar fi putut fi copilul dumneavoastră, mama sau tatăl dumneavoastră.

PSD a fost la un pas să șteargă România de pe harta Uniunii Europene și a țărilor civilizate prin abuzarea și sufocarea Justiției. PNL a făcut pași importanți pentru revizuirea legislaţiei din domeniu, pentru eliminarea intervenţiile nocive din ultimii trei ani și pentru ca aceste acte normative să fie puse în acord cu avizele Comisiei de la Veneţia și cu rapoartele Comisiei Europene și GRECO.

PSD a vrut să pensioneze anticipat magistrații pentru a goli sălile de judecată de judecătorii onești și incomozi, PNL a pus presiune pentru ca termenul de pensionare să fie prorogat.

PSD a înființat SIIJ pentru a pune presiune și a încerca să controleze politic Justiția, PNL a adoptat deja un memorandum în Guvern pentru desființarea Secției și a pus în dezbatere publică un proiect de lege care va fi înaintate Parlamentului, după consultarea sistemului de justiție” a mai spus Dănăilă.

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •