Actualitate

In perioada ”Floriilor”, depistati de jandarmi cu cantitati de peste a caror provenienta nu a putut fi justificata

In perioada ”Floriilor”, depistati de jandarmi cu cantitati de peste a caror provenienta nu a putut fi justificata

În perioada 30 martie – 1 aprilie 2018, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, aflate în misiune, au depistat în diferite locuri din judeţul Brăila, persoane care aveau asupra lor peşte, fără documente legale. Cei depistați de jandarmii brăileni nu au putut dovedi provenienţa acestuia și nu a putut fi justificată în condiţiile legii.

În data de 30 martie 2018, în jurul orei 09:30, o patrulă de jandarmi a depistat la intersecţia strazilor Cezar Petrescu cu Dumbrava Roşie din municipiul Brăila, trei persoane de sex masculin care transportau cu un atelaj hipo două plase de pescuit şi o cantitate de peşte fără a avea documente legale.

În urma verificărilor făcute, s-a constatat că numiţii G., L. F. şi M. E. deţineau cantitatea de 14,3 kg peşte din specia plătică şi două plase de pescuit din nailon având lungimea de 50 metri, lăţimea de 1 metru şi ochiul plasei de 4,5 cm, fiecare.

Sâmbătă, 31 martie 2018, în jurul orei 10.45, o patrulă de jandarmi a depistat în zona situată la aproximativ 2 km. față de malul stâng al fluviului Dunăre, în zona km 219, către comuna Stăncuța, două persoane de sex masculin care dețineau fără documente legale de proveniență. În urma verificărilor făcute, s-a constatat că numiţii C. I. şi S. I. deţineau cantitatea de 24 kg. peşte din specia platică.

Duminică, 1 aprilie 2018, în jurul orei 12.30, o patrulă de jandarmi a depistat la intrarea in localitatea Ibrianu, dinspre satatul Maraloiu, comuna Gradiștea, o persoană de sex masculin care deținea fără documente legale de proveniență, peşte din specia caras. În urma verificărilor făcute, s-a constatat că respectiva persoană deţinea cantitatea de 55 kg. peşte din specia caras.

În cauză, tuturor li s-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvărşirii infracţiunii de ,,deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, faptă prevăzută și pedepsită în baza art. 64, lit. ,,h” din OUG 23/2008 şi de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, faptă prevăzută şi pedepsită conform art. 64, lit. „k” din O.U.G. 23/ 05.03.2008.

Cantitatea de peşte a fost confiscată de jandarmi și a fost predată, spre valorificare, către SC MESTACO SRL, formă specializată în comercializarea peștelui și a produselor din pește.

Persoanele au fost predate lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Brăila pentru continuarea cercetărilor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •