
Potrivit informaţiilor furnizate de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, fluviul Dunărea înregistrează astăzi, la Brăila, o cotă de 610 cm, cu 50 cm peste cota de atenţie. Totuși, Dunărea în zona Brăila se află în scădere cu 6 cm faţă de cota înregistrată luni, 9 aprilie.
Sectoarele de dig din Insula Mare a Brăilei sunt în faza a III-a de apărare, cu apa crescută la mai mult de o treime din înălţimea taluzului. Restul digurilor din judeţul Brăila se află în faza a II-a de apărare, cu apa crescută la un metru din înălţimea taluzului.
Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila patrulează în permanenţă pe diguri, pentru a monitoriza situaţia şi sunt pregătiţi să intervină pentru a remedia eventualele probleme care mai apar, în ultimele două săptămâni fiind neutralizate 14 grifoane apărute în diguri.
Primăria Brăila a supraînălţat cu tuburi de ciment gurile de canalizare din zona Căpităniei Portului, unde apa a trecut în unele locuri peste baza digului, pentru a nu se mai repeta episodul din 2010, când Dunărea a atins 713 cm, iar Faleza Dunării a fost total inundată.
Autorităţile locale rămân în alertă, având în vedere că INMH a anunțat că, până pe 20 aprilie, se menţine Codul portocaliu pe Dunăre, inclusiv pe zona judeţelor: Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Tulcea şi Galaţi.