Actualitate

Hora Unirii la Brăila

Hora Unirii la Brăila

De la an la an tot mai puțini brăileni par a fi interesați de manifestările organizate cu prilejul Zilei Unirii. Chiar și la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, pe 1 decembrie 2018, numărul brăilenilor aflați pe platoul din fața Palatului Administrativ a fost mai redus decât în alți ani. Anul acesta, la aniversarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, doar câteva sute de brăileni s-au încumetat să iasă din case pentru a asista la evenimentele organizate în fața bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Majoritatea celor prezenți au fost autorități locale, reprezentanți ai partidelor politice, polițiști locali, jandarmi sau militari. 

Manifestările au început la ora 11.00 cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, apoi a urmat ceremonialul religios oficiat de un sobor de preoți. Prefectului județului Brăila, George-Adrian Paladi a ținut o alocuțiune despre însemnătatea zilei de 24 ianuarie în istoria României.

Programul a continuat cu un program artistic prezentat de Ansamblul “Pandelașul”, solista de muzică populară Maria Ciocan şi Muzica Militară a Garnizoanei Brăila.

Oficialitățile locale au depus jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, apoi înaintea defilării gărzii de onoare au depus jerbe de flori și reprezentanți a PSD, ALDE, PNL, Pro România, PER, dar și ai societății civile din Brăila.

A urmat apoi defilarea Gărzii de Onoare și a Muzicii Militare.

Manifestările dedicate Zilei Unirii principatelor s-a încheiat ca de fiecare dată cu o Horă a Unirii în care s-au prins toți cei prezenți la eveniment.

Președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac a absentat de la aceste manifestări, acesta fiind prezent la Cercul Militar din Municipiul Focşani unde a avut loc, de la ora 12.00, şedinţa solemnă a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) şi a Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova (UCRM).

Dintre parlamentarii de Brăila au fost prezenți senatorul PSD Ion Rotaru, care apoi a plecat la Focșani, deputatul PSD Nicu Niță, deputatul PNL Antoneta Ioniță și deputatul Pro România Emilia Meiroșu.

A lipsit ca de obicei la astfel de manifestări, fostul premier Mihai Tudose (PSD), senatorul Mihai Ruse (ALDE) și deputatul PNL Vasile Varga.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •