Sport

HC Dunărea victorie la primul meci cu Aurelian Roșca pe bancă

HC Dunărea victorie la primul meci cu Aurelian Roșca pe bancă

HC Dunărea Brăila a obținut luni seara prima victorie din acest campionat. Victoria este cu atât mai importantă cu cât a fost obținută în fața echipei clasate pe locul 3 în Liga Florilor. Echipa brăileană, cu Aurelian Roșca pe banca tehnică, a câștigat cu 24-23 un meci în care oaspetele au condus aproape pe tot parcursul. 

Echipa din Cisnădie a început în forță meciul de la Brăila și în minutul 5 conduceau cu 3-0. Brăila a marcat primul gol după șase minute și jumătate de joc prin Alina Vătu, după ce tot ea, un minut mai devreme, ratase o aruncare de la 7 metri, parată de Goncalves Dias Moreschi. Brăila a reușit să egaleze la 3 în minutul 11, pe fondul unei ”secete” de 7 minute în ofensiva oaspetelor.  În minutul 18 Măgura s-a distanțat din nou la 3 goluri, scor 5-8, după un gol marcat de Ada Moldovan. Până la pauză Brăila a redus handicapul la un singur gol și la vestiare s-a intrat la scorul de 10-11.

În primele 3 minute nici o echipă nu a marcat nici un gol, iar primele care au spart gheața au fost brăilencele prin Cristina Gheorghe. Meciul a fost strâns până la scorul de 15-15 în minutul 39. Măgura Cisnădie a marcat apoi de trei ori la rând și a refăcut diferența de 3 goluri, cea mai mare din acest meci. În minutul 49 Măgura Cisnădie avea tot trei goluri avans, scor 17-20, dar în minutul 52 HC Dunărea a egalat din nou, după un gol marcat de Ana Maria Berescu.

În minutul 56 Ada Moldovan și-a dus echipa la două goluri avans, scor 21-23 și puțini mai sperau la o victorie. Cu un minut înaintea finalului de meci Iryna Shutska a egalat la 23, apoi Razum a parat atacul oaspetelor. Când mai erau 15 secunde de joc Cristina Gheorghe șia asumat o aruncare de la distanță, peste apărarea oaspetelor șia a dus Brăila pentru prima dată în avantaj. Măgura a avut un ultim atac, dar fetele de la Brăila s-au apărat bine și au închis drumul spre poarta lui Razum: Arbitrii au dictat aruncare de la 9 metri în ultima secundă, iar Ada Moldovan a aruncat prin zid, dar Marina Razum a avut din o intervenție de două puncte și Brăila a obținut primul succes din acest sezon.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Czeczi -14 goluri (5 de la 7 metri), Cristina Gheorghe -3, Diana Axinte -2, iryna Shutska Burtea -2, Elena Dache -2, Ana Maria Berescu -1. Gabriela Dobre a avut 5 intervenții reușite, iar Marina Razum a avut 6 intervenții reușite. Au mai jucat: Cătălina Preda, Natasha Krnic, Diana Minteanu, Nicoleta Tudor, Nicoleta Safta. Nu au jucat în acest meci Ștefania Epureanu și Elena Carmina Manea. Ultima este o jucătoare venită de la CSM Roman. Manea, fostă Bădiță, a mai jucat la Oltchim Rm. Vâlcea, SCM Craiova, HC Zalău, HCM Rm. Vâlcea și CSM Roman. Născută pe 4 aprilie 1989, ea poate juca atât pe postul de centru, cât și extremă stângă.

Pentru Măgura Cisnădie au marcat: Iasna Boljevic -9 goluri, Ada Moldovan -8, Mariana Costa -3, Oana Apetrei -1, Roxana Gatzel -1, Andrada Tomescu -1. În poartă Elena Voicu a avut 14 intervenții reușite, iar Goncalves Dias Moreschi o intervenție.

Următorul meci pentru Dunărea Brăila va fi în deplasare la Universitatea Cluj, joi 15 noiembrie, după care campionatul se va întrerupe până pe 10 ianuarie.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •