Sport

HC Dunărea învingătoare la 8 goluri diferență în meciul cu CSU Cluj

HC Dunărea învingătoare la 8 goluri diferență în meciul cu CSU Cluj

HC Dunărea Brăila a învins clar pe CSU Cluj Napoca și rămân în cărți pentru evitarea barajului. Clujencele pregătite de Alin Bondar au condus doar o dată în acest meci, în minutul 1, după care Brăila a fost la conducere până la final, câștigând cu 33-25 (17-13). Partida a fost și un duel al golgheterelor, câștigat de Alina Czeczi autoare a 13 goluri pentru Dunărea Brăila, în timp ce Senocico a înscris de 10 ori pentru clujence. 

Meciul din etapa a 23-a era vital pentru echipa pregătită de Aurelian Roșca, care nu avea altă variantă decât victoria în fața clujencelor. Pentru echipa din Brăila cele trei puncte erau foarte importante pentru a rămâne în cărți să evite barajul, în timp ce clujencele erau condamnate la baraj indiferent de rezultat.

Petruș a deschis scorul pentru oaspete, apoi Brăila a marcat de trei ori la rând prin Dache, de două ori, și Czeczi. clujencele au egalat la 3 în minutul 5, dar HC Dunărea a preluat din nou conducerea. În minutul 12 fetele lui Roșca s-au distanțat prima dată la trei goluri, scor 9-6, iar în minutul 24 Czeczi și-a dus echipa prima dată la patru goluri avantaj, scor 15-11, diferență care s-a înregistrat și la finalul primelor 30 de minute, când scorul a fost 17-13.

Repriza a doua a început cu un gol al Nicoletei Tudor, care a majorat prima dată diferența la 5 goluri. Senocico a marcat apoi de două ori la rând. Axinte a refăcut diferența de cinci goluri în minutul 36, scor 20-15. A urmat apoi recitalul Alinei Czeczi, golghetera Ligii Florilor. Extrema stângă a Dunării Brăila a marcat următoarele șase goluri ale echipei sale, iar în minutul 47 tabela arăta 26-19 pentru Dunărea. Clujencele au marcat apoi de trei ori la rând și au redus handicapul la patru goluri. După minutul 51, la scorul de 27-23, Brăila a înscris de patru ori și diferența s-a mărit la 8 goluri, pentru prima dată în acest meci. Oaspetele au marcat de două ori, însă pe finalul meciului Brăila a mai înscris prin Safta și Manea, stabilind rezultatul final, 33-25 pentru fetele de la Brăila.

Pentru HC Dunărea au marcat: Alina Czeczi -13 goluri, Nicoleta Safta -6, Diana Axinte -5, Elena Dache -5, Diana Munteanu -1, Natasha Krnic -1, Nicoleta Tudor -1 și Carmina Manea -1. În poartă Marina Razum a avut 5 intervenții, iar Gabriela Dobre a avut 10 intervenții. Au mai jucat: Cristina Gheorghe, Iryna Shutska, Ana Maria Horobeț și Ștefania Epureanu.

Pentru U Cluj au marcat: Ani Senocico -10 goluri, Diana Lazăr -7, Alexandra Didiligan -3, Raluca Petrus -3, Cristina Boian -1 și Sonia Vasiliu-1.

Etapa următoare, a 24-a, HC Dunărea Brăila va juca sâmbătă, 4 mai, de la ora 11.00, în deplasare la CSM Slatina, un meci care ar putea clarifica multe lucruri în subsolul clasamentului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •