Sport

Galerie foto: HC Dunarea Braila si-a prezentat lotul intr-un meci cu Steaua Bucuresti

Galerie foto: HC Dunarea Braila si-a prezentat lotul intr-un meci cu Steaua Bucuresti
HC Dunarea Braila si-a prezentat lotul intr-un meci cu Steaua Bucuresti
HC Dunarea Braila si-a prezentat lotul intr-un meci cu Steaua Bucuresti

Peste 800 de spectatori au fost prezenți miercuri seară în Sala Polivalentă Danubius din Brăila la meciul de prezentare a lotului echipei HC Dunărea Brăila pentru noul sezon al Ligii Naționale. Echipa pregătită de Florentin Pera le-a avut ca sparing partener pentru acest meci pe fetele de la CSA Steaua București, o echipă formată din jucătoare foarte tinere, care vor evolua în campionatul Diviziei A. HC Dunărea s-a impus la capătul celor 60 de minute de joc cu scorul de 40-19 (26-7).

Meciul a fost unul la discreția echipei brăilene, mai ales în prima repriză, când s-a văzut mult mai clar diferența de valoare între cele două echipe. În partea a doua Florentin Pera a trimis pe teren și pe junioarele provenite de la LPS Brăila, iar jocul a fost mai echilibrat, pe fondul unui joc mult mai relaxat în apărare al brăilencelor.

HC Dunărea s-a desprins rapid pe tabela de marcaj și în minutul 8 conduceau cu 6-0. De la scorul de 10-3 în minutul 13, Brăila a înscris de 6 ori consecutiv și în minutul 20 avansul era de 13 goluri, scor 16-3. Până la pauză HC Dunărea a mai înscris 10 goluri și a primit patru, astfel că la pauză diferența a fost de 19 goluri, scor 26-7.

În partea a doua, după ce Oana Cîrstea a marcat prima, Steaua a reușit să înscrie trei goluri la rând, fără să primească vreunul și în minutul 37 scorul era 27-10. În minutul 43 bucureștencele au reușit să reducă ecartul la 16 goluri, scor 30-14, după care a urmat o serie de 4 goluri ale echipei de la Dunăre și avansul s-a mărit pentru prima dată la 20 de goluri, scor 34-14. Cea mai mare diferență de scor a fost de 21 de goluri și s-a înregistrat prima dată în minutul 59, scor 39-18, pentru ca la final scorul să fie 40-19, după ce Steaua a ratat șansa să înscrie 20 de goluri, ratând o aruncare de la 7 metri în ultimul minut prin Carasol, cea mai bună jucătoare a lor, componentă a naționalei româniei de junioare.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Oana Cîrstea – 5 goluri, Diana Axinte -8, Diana Druțu Munteanu -2, Iryna Shutska Burtea -1, Cristina Gheorghe -4, Gabriella Szucs -3, Anamaria Horobeț Berescu -5, Anca Ciuclaru -2, Cătălina Preda -5, Cristina Nan -3, Ștefania Epureanu -2. Au mai jucat: Elena Voicu, Lăcrămioara Stan și Adriana Medvedova – portari și Iasmina Ichim. Nu au jucat în acest meci, fiind accidentate, Alina Czeczi Vătu, Marija Shteriova și Dzyiana Ilyna. Antrenor principal: Florentin Pera. Antrenori secunzi: Claudiu Radu și Mădălin Castalov. Preparator fizic. Mihail Dumitru

De la Steaua București cele mai multe goluri au fost marcate de carasol și Vicențiu, ambele cu câte 5 goluri marcate.

Dunărea Brăila va juca în prima etapă în Liga națională de handbal feminin, în deplasare, la Danubius Galați. Meciul este programat în Sala Dunărea din Galați, miercuri, 6 iunie, de la ora 18.00.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •