Sport

HC Dunărea Brăila primul lider al Ligii Florilor după victoria cu 28-15 în fața celor de la Activ Ploiești

HC Dunărea Brăila primul lider al Ligii Florilor după victoria cu 28-15 în fața celor de la Activ Ploiești

HC Dunărea Brăila a debutat cu o victorie la 13 goluri diferență în primul mei din Liga Florilor. Echipa pregătită de Neven Hrupec s-a impus cu 28-15 în fața nou promovatei Activ Prahova Ploiești, care a avut doar 8 jucătoare pe foaia de joc datorită mai multor jucătoare depistate pozitiv.

Meciul disputat în Sala Olimpia din Ploiești a fost la discreția echipei din Brăila, care a început meciul cu jucătoare care nu au jucat sau au jucat foarte puțin în cele două meciuri din Cupa European League.

Kanaval a deschis scorul după numai 40 de secunde, iar după încă 30 de secunde Dache a marcat pentru 2-0. Crezând că meciul va fi foarte uțor fetele lui Hrupec s-au relaxat și timp de 8 minute nu au mai înscris, primind în schimb două goluri, astfel încât în minutul 7 tabela arăta 2-2. HC Dunărea s-a trezit repede și a treut în avantaj, apoi s-a distanțat din nou la două goluri, chiar și în inferioritate numerică, iar la scorul de 4-2 Coteț a trimis în bară în situație de unu la unul cu portarul ploieștencelor.

La jumătatea primei reprize HC Dunărea Brăila avea doat 4 goluri avans, scor 7-3, dar după 8-4 în minutul 17 diferența s-a mărit la 8 goluri, 12-4 în minutul 24. În minutul 29 Kanaval a marcat pentru 15-5, dar scorul pauzei au fost stabilit de State, câteva secunde mai târziu, în situație de inferioritate numerică a echipei din Ploiești.

După pauză primele care au marcat au fost ploieștencele, prin Beșleagă, pentru ca la jumătatea reprizei secunde acestea să se apropie la 6 goluri diferență. scor 18-12. De la scorul de 19-13 în minutul 48, Brăila a avut o nouă perioadă în care a marcat de cinci ori fără să primească gol și în minutul 54 tabela arăta 25-13 pentru Dunărea. Rezultatul final a fost 28-15, stabilit în ultima secundă de Bianca Tiron, care a transformat impecabil o aruncare de la 7 metri.

Pentru HC Dunărea Brăila au jucat: Elena Șerban și Ljubica Nenezic – fiecare apărând câte o repriză, Maryia Kanaval – 7 goluri, Elena Dache -6, Aneta Udriștioiu -1, Cătălina Preda -1, Ștefania Epureanu -2, Nicoleta Safta -2, Bojana Milic -2, Mirabela Coteț -2, Marina Dmitrovic-2, Bianca Tiron -3, Sanja Premovic, Ioana Bălăceanu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •