Sport

HC Dunarea Braila invinsa din nou de HCM Rm. Valcea, de data asta in semifinalele Cupei Romaniei

HC Dunarea Braila invinsa din nou de HCM Rm. Valcea, de data asta in semifinalele Cupei Romaniei

HC Dunărea Brăila a ratat și în acest sezon prezența în finala Cupei României la handbal feminin, după ce a pierdut în semifinale în fața celor de la HCM Rm. Vâlcea cu 23-29 (12-17). Echipa antrenată de Florentin Pera a avut o evoluție bună doar în rpimele 10 minute din repriza secundă.

Brăila a început slab meciul cu Vâlcea disputat în Sala Olimpia din Ploiești, și au marcat primul gol abia în minutul 8, când erau conduse cu 4-0. În minutul 12 Băcăoanu a dus echipa din Zăvoi la 5 goluri diferență scor 7-2, iar în minutul 17 Cristina Florică a marcat pentru 11-5, înregistrând pentru prima dată o diferență de 6 goluri, cea mai mare înregistrată pe parcursul acestei partide. Brăila a mai echilibart ocul și s-a apropiat la 4 goluri în minutul 22, scor 13-9, după o reușită a Shteriovei, iar scorul primelor 30 de minute a fost stabilit de Fernandez pe finalul primei reprize, ea marcând pentru 17-12.

Debutul reprizei secunde a aparținut elevelor lui Florentin Pera, care au marcat primele 3 goluri din această parte a meciului și în minutul 37 handicapul era de două goluri, scor 17-15. Ultima dată când HC Dunărea a fost la două goluri în spatele celor de la Vâlcea a fost în minutul 40, când Axinte a înscris pentru 19-17. Vâlcea a marcat apoi de trei ori consecutiv și s-a distanțat la cinci goluri în doar trei minute. Shteriova a marcat pentru 22-18, pentru ca apoi Glibko să înscrie de două ori pentru vâlcence și să refacă diferența de 6 goluri, care se mai înregistrase în prima repriză, scor 24-18 în minutul 47. Cu 10 minute înaintea finalului de meci Oana Cîrstea a marcat pentru 25-21 și Brăila încă mai spera că poate să revină, dar după ce Glibko a marcat un gol norocos, Axinte a ratat o aruncare de la 7 metri obținută de Ilyina și Gavrilă a refăcut diferența de 6 goluri, diferență care avea să se înregistreze la finalul partidei, după ce Gavrilă a marcat un gol spectaculos cu o aeriană la o pasă primită de la Glibko.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Marija Shteriova – 6 goluri, Alina Vătu – 5 (4 de la 7 m), Cristina Gheorghe -2, Dzyiana Ilyina -2 (1 de la 7 m), Daniela Corban -2, Diana Munteanu -1, Iryna Shutska -1, Cătălina Preda -1, Diana Axinte -1, Oana Cîrstea -1, Ana Maria Berescu -1. Au mai jucat: Adriana Medvedova, Bianca Aron și Ștefania Epureanu.

Pentru HCM Rm. Vâlcea au marcat: Glibko – 7 goluri, Gavrilă -5, Băcăoanu -3, Vurcevic -4,  Florică -2, Lopez -1, Fernandez -3, Vasilevskaya -2, Badea -1, Adespii -1.

HC Dunărea Brăila va juca duminică, de la ora 13.00, finala mică a Cupei României, în compania celor de la CSM Roman. De la ora 16.00 se va juca finala mare, între CSM București și HCM Rm. Vâlcea.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •