Silviu Mares 14 ianuarie 2017
HC Dunarea Braila invinge Magura Cisnadie si termina pe locul 2 turul Ligii Nationale
HC Dunarea Braila invinge Magura Cisnadie si termina pe locul 2 turul Ligii Nationale

HC Dunărea Brăila a întrerupt seria meciurilor slabe din ultimele meciuri și a reușit să obțină o victorie la 8 goluri în fața celor de la Măgura Cisnădie. Echipa pregătită de Costică Buceschi s-a impus cu 29-21 (15-9), dar s-a ales cu două accidentări serioase, Diana Axinte și Gabriela Perianu. La prezentarea echipelor a avut loc un moment emoționant. Întreaga sală a aplaudat-o pe Ada Moldovan, iar conducerea HC Dunărea i-a oferit o plachetă și un buchet de flori în semn de respect pentru cei 8 ani petrecuți la Brăila.

Debutul meciului a fost unul echilibrat, cu puține goluri, în care ambele echipe s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj. Eliza Buceschi a deschis scorul pentru gazde abia după 3 minute și 43 de secunde de joc, pentru ca în minutul 7 oaspetele să treacă în avantaj, scor 1-2. Buceschi și Udriștioiu au adus din nou Brăila la conducre în minutul 9. În mai puțin de două minute Măgura a marcat de trei ori și a trecut la conducere, scor 3-5. În minutul 11 Tătar a scăpat pe contraatac, dar de la 7 metri ușor lateral stânga a aruncat direct în capul portarului Tatalovic. Gazdele au reușit să revină la conducere în minutul 14 după ce Udriștioiu a marcat pentru 6-5. Echipa din Cisnădie a revenit la conducere, deși s-a aflat cu un om mai puțin pe teren, printr-un gol marcat de Ada Moldovan din aruncare de la 7 metri, scor 6-7 în minutul 16. A fost ultima dată când echipa din Cisnădie s-a aflat la conducere, pentru că Brăila a preluat conducerea după două reușite consecutive ale Andreei Lipară.

În minutul 20, la scorul de 8-7, Diana Axinte a interceptat o minge în apărare și a plecat pe contraatac. Handbalista Dunării Brăila a încercat să arunce la de la 9 metri, dar portarul a respins cu piciorul. Ambele jucătoare s-au repezit să recupereze mingea, dar Diana s-a lovit de adversara s-a și a fost nevoie de intervenția echipajului de la Ambulanță, fiind scoasă cu targa de pe teren.

În minutul 26 HC Dunărea s-a distanțat prima dată la cinci goluri, scor 12-7. După aproape 11 minute în care n-au înscris, oaspetele au redus din handicap prin Adriana Chelaru, dar Perianu și Tătar au dus Brăila la 6 goluri avans. Scorul pauzei a fost stabilit de Zamfirescu în ultimele secunde, 15-9 pentru Brăila.

După pauză Dunărea a marcat primul gol prin Buceschi. După golul de 16-10 marcat de Băcăoanu, a urmat o perioadă de 8 minute în care echipa din Cisnădie nu a trecut de apărarea fosrte bună a Brăilei, iar HC Dunărea s-a desprins la 10 goluri, scor 20-10 în minutul 41. În minutul 44 Gabriela Perianu a marcat pentru 24-12, cea mai mare diferență înregistrată în acest meci.

După ce oaspetele au marcat de trei ori succesiv, a fost rândul brăilencelor să înscrie 3 goluri consecutive și să refacă diferența de 12 goluri, scor 27-15 în minutul 48. Brăila a mai slăbit ritmul și le-a dat posibilitatea oaspetelor să înscri de 5 ori consecutiv și să se apropie la 7 goluri, scor 27-20 în minutul 56. După 9 minute în care n-au marcat, handbalistele de la Dunărea au punctat prin Buceschi și apoi prin Udriștioiu. Ultimul gol al meciului a fost marcat în minutul 59 de Ada Moldovan și rezultatul final a fost 29-21, chiar dacă în ultimul minut ambele echipe și-au irosit atacurile.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Aneta Udriștioiu -6 goluri, Eliza Buceschi -6 ( 2 de la 7 m), Gabriela Perianu -5, Alina Czeczi -5, Andreea Lipară -3, Timeea Tătar -2, Bianca Tiron -1, Mădălina Zamfirescu -1. Au mai jucat: Elena Voicu -12 intervenții, Gabriella Ibolya Szucs, Diana Axinte, Alexandra Orșivschi.

Pentru Măgura Cisnădie au marcat: Ada Moldovan -6 goluri (1 de la 7 m), Larisa Da Silva -4, Adriana Chelaru -3, Raluca Băcăoanu -3, Elena Mitrache -2, Paula Hoha -2, Mihaela Stănciulescu -1. Au mai jucat: Dabrica Tatalovic -7 intervenții, Bianca Curmeț – 5 intervenții, Nicoleta Tudor și Andreea Mărgineanu.

HC Dunărea Brăila a încheiat turul campionatului pe locul 2, cu 28 de puncte și golaveraj 311-291. În prima etapă a returului echipa brăileană va juca tot pe teren propriu, cu CSM Bistrița, joi, 19 ianuarie, de la ora 17.00.

Comentarii