Sport

HC Dunărea Brăila egala echipei lui Trefilov

HC Dunărea Brăila egala echipei lui Trefilov

HC Dunărea Brăila a fost aproape de o nouă victorie în grupa D a Cupei EHF European League, după ce a fost la conducere pe tabela de marcaj mai bine de 50 de minute din meci. Fetele lui Neven Hrupec au plecat neînvinse de pe terenul celor de la Kuban Krasnodar, echipa cunoscutului antrenor rus Evgenij Trefilov.  

Brăila a deschis scorul în primul minut, prin Dmitrovic, și după ce a fost 1-1 și 2-2, în minutul 9 Dunărea a ajuns să conducă cu 6-2. În minutul 16, HC Dunărea avea un avans de 5 goluri, scor 7-12, după un gol marcat de Kanaval. Gazdele au marcat rapid 3 goluri și au redus handicapul la două goluri. În minutul 27 gazdele s-au apropiat la un gol, scor 13-14, dar cu în ultimele secunde ale meciului Dmitrovic a marcat de la 7 metri și Brăila a intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri, scor 13-15. 

După pauză, gazdele au marcat primele două goluri și au egalat la 15. În minutul 36 Smirnova a adus echipa gazdă pentru prima dată în avantaj, scor 17-16. După 18-17, Brăila și-a revenit și a marcat de 3 ori fără să primească gol și în minutul 39 scorul era 18-20.

În minutul 49 Kanaval a marcat pentru 20-24 și se părea că Băila nu mai poate scăpa victoria, având în Elena Șerban un portar în zi foarte bună. 

Din păcate, în ultimele 10 minute, degringolada a pus stăpânire pe faza ofensivă a echipei brăilene, care a mai înscris doar o dată în ultimele 11 minute.

Gazdele au preluat conducerea în minutul 58 (25-24), după 5 goluri consecutive, iar Jovana Sazdovska a înscris golul egalizator când mai erau 28 de secunde.

Din fericire, rusoaicele n-au reușit să concretizeze ultimul atac al partidei, iar handbalistele lui Neven Hrupec au răsuflat ușurate pentru un punct, după un joc pe care l-au avut sub control în cea mai mare parte a sa. Dunărea Brăila a acumulat astfel 3 puncte după două partide, iar sâmbăta 23 ianuarie, va juca în Sala Polivalentă ”Danubius”, cu echipa maghiară Siofok.

Pentru HC Dunărea au marcat: Maria Kanaval – 7 goluri, Marina Dmitrovic -7 (3 de la 7 m), Elena Dache -4, Jovana Sazdovska -3, Tamires Morena Lima de Araujo -1, Alina Czeczi, Cătălina Pisică -1 și Nicoleta Safta -1.

În poartă, Ljubica Nenezic a avut 3 intervenții, iar Elena Șerban 12 intervenții reușite, din care două la aruncări de la 7 metri. Au mai jucat: Gabriella Bucur, Bojana Milic și Mădălina Zamfirescu. 

Pentru Kuban au marcat: Golub 9, Smirnova 6, Dudina 4, Savinova 2, Listopad 2, Davidenko 1, Trukhina 1.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •