Sport

HC Dunarea Braila a ratat calificarea in turul IV al Cupei EHF

HC Dunarea Braila a ratat calificarea in turul IV al Cupei EHF

Sambata 17 noiembrie, de la ora 11.00, in prezenta a peste 1200 de spectatori, HC Dunarea Braila a ratat calificarea in turul IV al Cupei EHF dupa ce nu a reusit sa castige decat la 5 goluri, scor 29-24 (18-9), in fata rusoaicelor de la Kuban Krasnodar.

Elevele lui Ioan Baban au inceput foarte bine mansa retur si s-au desprins repede la trei goluri diferenta prin reusitele lui Perianu, Brot si Horjea, rusoaicele reusind sa se apropie doar la un gol in minutul 12, scor 6-5, dupa care Baban a luat un time-out care a adus echipa braileana la realitate si in minutul 26 aveau cinci goluri avans pe tabela de marcaj, scor 14-7. Pana la pauza brailencele au mai inscris de 4 ori, iar oaspetele doar doua goluri si s-a intrat la cabine cu un avans confortabil, care asigura calificarea in turul urmator, 18-9.

Dupa pauza brailencele pareau sa continue marsul triumfal, distantandu-se chiar la zece goluri, 20-10, dar a urmat o cadere inexplicabila si handbalistele de la Kuban au inscris de 4 ori consecutiv, prin Marina Lambevska si Anna Punko de trei ori. Din acest moment meciul s-a echilibrat, oaspetele reducand diferenta la doar doua goluri, 23-21 cu zece minute inainte de final. Brailencele reusesc sa revina, la cinci goluri si in minutul 56:47 au avuta avantajul a doua jucatoare in plus pe teren timp de un minut si jumatate, dar nu au reusit sa fructifice acest avantaj, Bojana Agatunovic ratand de pe extrema nepermis de usor o actiune de atac in care oaspetele se aparau cu doar patru jucatoare la semicerc, iar in atac au reusit sa tina posesia timp indelungat. Aliana Horjea reuseste sa inscrie in ultimul minut pentru 29-23 si sala inca mai spera la o calificare, dar extrema Anastasia Kudryashova inchide tabela la 29-24, brailencele nereusind sa mai fructifice ultimul atac, in ultimele 15 secunde. Astfel, dupa o prima repriza excelenta, in partea a doua a jocului visul suporterilor braileni a fost spulberat, pe fondul unei evolutii  mult mai slabe ale handbalistelor noastre, chiar si in poarta, acolo unde in prima parte „Pitzu” a avut 7 interventii reusite, iar in a doua aproape orice sut pe poarta al oaspetelor a fost gol, iar in atac Horjea a vrut sa faca ea tot, sau astea au fost indicatiile primite din „tribuna oficiala” la inceputul reprizei secunde.

Pentru HC Dunarea Braila au evoluat: Gabriela Dobre (9 interventii), Mirela Nichita (o interventie)- Alina Horjea -13 goluri, Gabriela Perianu – 4, Ada Moldovan – 4, Adina Brot – 2, Liliana Craciun -2, Bojana Agatunovic-1, Raluca Irimia -1, Iryna Shutska-1, Andreea Adespii Molnar -1. De la Kuban au marcat: Punko -5, Lambevska-5, Kudryadhova-5, Ordina-4, Ilina-3, Smirnova-1 si Dronina-1. In minutul 56:47 Maria Gafonova a primit cartonasul rosu pentru trei eliminari, jocul dur fiind unul dintre principalele atuuri ale rusoaicelor.

Din pacate acesta a fost ultimul joc al brailencelor in cupele europene, dar calificarea a fost de fapt pierduta in meciul tur, acolo unde au cedat prea usor in partea a doua a meciului, la fel ca si in partida de la Braila, dar fetele lui Ioan Baban au demonstrat inca o data ca au valoare si se pot bate de la egal la egal cu echipe puternice din tara si din Europa.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.