ProBr

HC Dunarea Braila a debutat cu o victorie in noul sezon al Ligii Nationale

HC Dunarea Braila a debutat cu o victorie in noul sezon al Ligii Nationale
CSM Bistrita - HC Dunarea Braila 26-30 (12-13)
CSM Bistrita – HC Dunarea Braila 26-30 (12-13)

Meciul de la Bistrița a început cu un 7 metri ratat de gade, iar la faza următoare HC Dunărea a deschis scorul prin Tătar. Zamfirescu a dus Brăila la două goluri avans în minutul 5, scor 0-2, iar Daniela rațiu a marcat primul gol al Bistriței în Liga Națională în minutul 6. După ce Lipară a marcat pentru 4-2 pentru Brăila, Magdalena Paraschiv a egalat la 4 în minutul10. Bianca Tiron a dus prima dată Brăila la trei goluri avans, 5-8 în minutul 13, însă la jumătatea primei reprize echipa lui Buceschi și Preda aveau doar un gol avans, scor 7-8.

Daniela Crap a marcat de două ori consecutiv și a adus în minutul 20 echipa din Bistrița pentru prima dată în avantaj, scor 9-8. În minutul 21, după 7 minute fără gol marcat de HC Dunărea, Gabriela Perianu a marcat pentru 9-9, iar Lipară și Tiron au dus Brăila din nou la două goluri avans în minutul 22, scor 9-11. Gazdele au reușit să egaleze din nou în minutul 28 prin Andrada Maior Pașca, însă în mai puțin de un minut Krnic și Szucs au marcat pentru Brăila și duc Brăila la 3 goluri avans. Crap ratează o aruncare de la 7 metri pentru gazde, dar scorul primelor 30 de minute a fost stabilit de Paraschiv cu câteva secunde înaintea finalului de repriză. Scor la pauză 12-13, după un meci dificil pentru brăilence în fața unei nou promovate în Liga Națională.

Lipară a marcat rapid pentru Brăila, Cârstea înscrie și ea pentru Bistrița, iar echilibrul s-a menținut până la scorul de 16-16. Krnici a readus apoi Brăila în avantaj și a declanșat furia echipei de la Dunăre care a marcat de încă 6 ori consecutiv, cu un gol din poartă în poartă marcat de Elena Voicu, și la jumătatea reprizei a doua echipa brăileană conducea cu 23-16. După golul Timeei Tătar pentru 25-18 Brăila a mai redus din turație și au dat posibilitatea gazdelor să revină la trei goluri, scor 23-26 cu 10 minute înaintea finalului de meci. Meciul s-a închis la scorul de 26-30 în favoarea Brăilei, o victorie importantă pentru trupa lui Buceschi, care n-a forțat în acest meci în care au avut pe foaie doar 14 jucătoare.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Mădălina Zamfirescu -6 goluri, Bianca Tiron -4, Aneta Udriștioiu -3, Timeea Tătar -3, Cristina Gheorghe -3, Andreea Lipară -3, Gabriella Szucs -2, Natasha Krnic -2 (ambele de la 7 m), Alexandra Orșivschi -2, Gabriela Perianu – 1 și Elena Voicu -1. Au mai jucat: Ana Maria Micu și Cătălina Preda. A lipsit macedonenca Natasha Antikj, al cărui transfer n-a fost înregistrat încă la FRH, iar Ana Maria Tănăsie, Diana Axinte și Lăcrămioara Stan sunt încă nerefăcute.

Pentru CSM Bistrița au marcat: Oana Chirilă -8 goluri, Magdalena Paraschiv -5, Laura Oltean Pristăvița – 4, Andrada Maior Pașca -3, Daniela Rațiu -2, Irina Ivan -1, Oana Cârstea -1, Gabriela Preda -1, Daniela Carp -2.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •