ProBr

HC Dunarea, amical cu Danubius Galati, in asteptarea platii restantelor financiare

HC Dunarea, amical cu Danubius Galati, in asteptarea platii restantelor financiare
HC Dunarea, amical cu Danubius Galati in asteptarea platii restantelor financiare
HC Dunarea, amical cu Danubius Galati in asteptarea platii restantelor financiare

Situția financiară critică de la HC Dunărea Brăila este departe de a fi rezolvată. Conducerea clubului speră să rezolve în această săptămână datoria către ISTRU SA, iar după lichidarea acestei datorii Primărie să deblocheze finanțarea clubului cu sumele stipulate în bugetul aprobat de consilierii municipali în luna ianuarie.

La acest sfârșit de săptămână echipa trebuia să joace două meciuri de verificare, la Ploiești, cu CSM Ploiești, dar din cauza crizei financiare au renunțat la a face această deplasare. În schimb, miercuri după amiază, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă din Brăila au jucat un meci de pregătire cu echipa de Divizia A, Danubius Galați, ocupanta locului 2 în seria A.

Meciul cu echipa gălățeană a fost unul atipic, cu trei reprize, ultima de 20 de minute. Scorul n-a contat, antrenorii celor două echipe dorind în primul rând să pună în practică schemele exersate la antrenamente. Brăilencele au marcat aproape 50 de goluri în acest meci. La HC Dunărea a jucat și Bianca Tiron, care s-a întors la echipă pentru că n-a fost oprită în lotul de 16 jucătoare pentru meciurile cu Norvegia, dar nici pentru amicalul cu Suedia.  Tiron, alături de Oana Apetrei, Ada Moldovan, Alina Czeczi și Alina Horjea au fost principalele marcatoare pentru echipa brăileană. În poarta HC Dunărea Brăila, în ultima repriză a apărat tânăra Anamaria Micu. Mihaela Obedeanu a revenit și ea de la stagiul de pregătire cu lotul național de tineret al României.

IMG_1575 IMG_1580

N-a jucat deloc, fiind accidentată, Diana Axinte, care a scăpat de cârje și a început recuperarea după operația la ligamente. De asemenea nu se poate încă antrena datorită accidentării nici Nicoleta Eșanu, iar portarul Lăcrămioara Stan este și ea accidentată la același picior la care a fost operată de ligamente anul trecut.

În amicalul României contra Suediei, ambele jucătoare de la HC Dunărea Brăila care au fost oprite în lot au jucat și au marcat. Aneta Udriștioiu și Mădălina Zamfirescu au înscris câte două goluri pentru România, în meciul amical împotriva Suediei, disputat la Kristianstad. Naționala pregătită de Ryde și Buceschi a pierdut acest meci cu 29-32 (15-20), acesta fiind și ultimul test înaintea turneului preolimpic ce se va desfășura în perioada 18-20 martie în Danemarca, la Aarhus.

România va întâlni vineri, 18 martie, de la ora 20.00 (ora României), echipa Danemarcei. Sâmbătă, de la ora 18.45, România va întâlni naționala din Uruguay, iar duminică, tot de la 18.45, tricolorele vor întâlni naționala Muntenegrului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •