Sport

HC Dunarea a plecat la Bistrita pentru a obtine a 5-a victorie in deplasare

HC Dunarea a plecat la Bistrita pentru a obtine a 5-a victorie in deplasare

HC Dunărea Brăila a plecat astăzi la prânz la Bistrița, acolo unde va evolua sâmbătă, 3 februarie a.c., cu începere de la ora 11.00, în compania CSM-ului din localitate. Meciul nu este transmis de nicio televiziune.

Întâlnirea din etapa a XIV-a a Ligii Florilor, a doua a returului, va arbitrată de cuplul Marius Ghiorghișor din București și Eugen Marian State din Buzău, iar observatorul partidei este Petru Pop din Baia Mare.

Handbalistele pregătite de Florentin Pera au plecat cu gândul de revanșă, după înfrângerea din tur, când au pierdut pe teren propriu cu 30-31 după ce la pauză Brăila conducea cu 18-14. În ediția precedentă de campionat, HC Dunărea Brăila a câștigat ambele meciuri cu CSM Bistrița, 30-26 în deplasare și 32-25 la Brăila.

HC Dunărea se află pe locul 8 cu 19 puncte, iar CSM Bistrița se află pe locul 7 cu 22 de puncte. Echipa din Brăila are 4 victorii și trei înfrângeri în meciurile jucate în deplasare în acest campionat, în timp ce CSM Bistrița are doar două victorii, cu Slobozia și U Cluj, și un egal cu SCM Craiova, în meciurile de pe teren propriu.

[quote]CSM Bistrița reprezintă una dintre cele mai omogene echipe ale campionatului, păstrându-și nucleul de bază din sezonul trecut. Dovadă este rezultatul de egalitate obținut ieri în meciul cu SCM Craiova, după ce au condus în cea mai mare parte a jocului, având-o pe Oana Chirilă cea mai bună marcatoare.

În ceea ce privește echipa noastră, chiar dacă suntem într-un an de reconstrucție  și formare, iar o echipă are nevoie de timp și liniște pentru a-și contura relațiile de joc, ne dorim să îmbunătățim eficiența la finalizare și constanța pe parcursul jocului. Datorită unor factori externi, dar și absențelor motivate din echipă, nu am avut continuitate la nivelul lotului și am fost nevoiți să schimbăm din mers pe anumite posturi, chiar să improvizăm. Am pus accent pe muncă, dorință și combatitivitate pentru a suplini toate absențele, iar o parte dintre fete au arătat loialitate față de club.

Vreau să mulțumesc publicului spectator pentru susținere și atmosfera creată la ultimul joc pe teren propriu. Totodată, luptăm împreună pentru crearea unui climat de liniște și unitate în jurul echipei, împotriva oamenilor de rea credință care doar aruncă cu ”noroi” pentru a destabiliza bunul mers al echipei, având în vedere că atunci când au fost probleme financiare la echipă se ascundeau și aruncau vina pe alții.

Cine a luptat cu adevărat în cel mai greu an din punct de vedere al stabilității de la înființare până în prezent, merită respect, iar aici publicul a avut un rol important.

Ne dorim ca echipa noastră să se evidențieze la Bistrița prin atitudine, unitate, apărare agresivă și disciplină tactică, iar rezultatul să ne fie favorabil la sfârșitul celor 90 de minute.[/quote], a declarat Florentin Pera la plecarea spre Bistrița.

Din lotul care a făcut deplasarea la Bistrița face parte și portarul Elena Gabriela Voicu, care ar putea intra din nou în poarta echipei brăilene. Singura jucătoare din lotul echipei care nu a făcut deplasarea sunt Diana Axinte, nerefăcută după operație și portarul Bianca Aron.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •