Sport

HC Dunărea a pierdut la 5 goluri diferență, după ce în minutul 27 avea 6 goluri avans

HC Dunărea a pierdut la 5 goluri diferență, după ce în minutul 27 avea 6 goluri avans

HC Dunărea Brăila a plecat de la Baia Mare cu o înfrângere la cinci goluri diferență, după ce la un moment dat au condus cu 6 goluri. După un început excelent de meci, din minutul 27 filmul s-a rupt pentru echipa brăileană, care a cedat terenul și le-a permis fetelor antrenate de Costică Buceschi să revină și să câștige cu 26-21 (11-13). 

HC Dunărea a început foarte bine meciul din această seară, din sala ”Lascăr Pană” din Baia Mare, și în minutul 8 conducea cu 4-1. Gazdele s-au apropiat de două ori la un singur gol, dar în minutul 18 Safta a marcat pe un contraatac pentru 4-10. Nicoleta Safta a primit apoi o eliminare de două minute, dar gazdele n-au marcat decât un gol în superioritate, din aruncarea de la 7 metri obținută în urma eliminării pivotului de la Brăila. În minutul 27 Axinte a marcat pentru 7-13, dar în ultimele trei minute ale primei reprize gazdele s-au trezit din pumni și au marcat de 4 ori la rând, reducând handicapul la doar două goluri, scor 11-13 la pauză.

Repriza a doua a început în aceeași notă cum s-a încheiat prima și în minutul 34 gazdele au trecut pentru prima dată la conducere, după un gol marcat de Rysankova de la 7 metri. Roșca a cerut timp de odihnă, iar după asta Brăila a marcat de două ori și a revenit la conducere, 14-15. S-a mers apoi cap la cap, iar Brăila a fost în avantaj ultima dată în acest meci în minutul 41, când Nicoleta Tudor a marcat pentru 17-18. Brăila a căzut inexplicabil din acest moment. Echipa din Baia Mare a marcat de 6 ori la rând și în minutul 50 conduceau cu 23-18. Următorul gol al Brăilei a fost marcat de Cătălina Preda în minutul 51, după 10 minute în care n-au reușit să găsească soluții pentru a o învinge pe Cristina Enache. În ultimele 9 minute Minaur a mai marcat de 3 ori, iar Brăila doar de două, Preda ratând pe final de meci și o aruncare de la 7 metri.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu -8 goluri (4 de la 7 m), Diana Munteanu -3, Cătălina Preda -2 ( 2 de la 7 m), Ana Maria Berescu -2, Diana Axinte -1, Nicoleta Safta -1, Nicoleta Tudor -2, Elena Dache -1, Carmina Elena Manea -1. Marina Razum a avut 6 intervenții reușite, iar Gabriela Dobre -4 intervenții. Au mai jucat: Iryna Shutska și Cristina Gheorghe.

Pentru Minaur Baia Mare au marcat: Shteriova -10 goluri (3 de la 7 m), Rysankova -6, Taivan -4, Burlacenko -1, Seraficeanu -1, Orșivschi -2, Bondar -2. Cristina Enache a avut 9 intervenții reușite, Andreea Năstasă -două și Adriana Medvedova Medvedova -3.

HC Dunărea a rămas pe locul 11, cu 11 puncte, la 6 puncte de ocupanta locului 10, CSM Slatina, dar cu 5 puncte peste CSU Cluj Napoca și 6 peste CSM Galați. Din păcate, în meciurile tur, ambele echipe au victorii asupra trupei din Brăila. Etapa viitoare HC Dunărea Brăila va juca în sala ”Danubius” din Brăila cu HC Zalău.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •