Sport

HC Dunărea a obținut a patra victorie cu Aurelian Roșca pe bancă

HC Dunărea a obținut a patra victorie cu Aurelian Roșca pe bancă

HC Dunărea Brăila a obținut o victorie clară în confruntarea din etapa a XVI-a cu HC Zalău, reușind să se impună cu 27-21 (16-9). Fetele lui Aurelian Roșca au dominat meciul de la cap la coadă, iar apărarea a fost la înălțime și în acest meci. Jocului bun al fetelor de la Brăila li s-a adăugat și norocul, jucătoarele lui Tadici țintind barele de nu mai puțin de 11 ori în acest meci.

Brăila a deschis scorul în minutul 3 după un contraatac finalizat de Berescu și după ce Szoloși a egalat fetele lui Roșca au marcat de trei ori la rând și s-au distanțat la 3 goluri în minutul 7, scor 4-1. Dunărea s-a menținut în continuare la conducere, la cel puțin două goluri, iar în minutul 23 Axinte a marcat pentru 12-7, ducând echipa brăileană prima dată la cinci goluri avans. La scorul de 12-8 Dobre a parat al doilea 7 metri în acest meci, iar prima repriză s-a încheiat cu 3 goluri legate ale fetelor de la Brăila, marcate de Vătu și Safta (de două ori).

Primul gol al reprizei a doua a fost marcat de echipa din Zalău, prin Valentina Panici, dar echipa din Zalău n-a reușit să se apropie la mai mult de cinci goluri până la final. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Iryna Shutska, pentru 27-21, iar la ultimul atac al echipei din Brăila oaspetele au recuperat și Severin a încercat să înscrie în poarta goală, numai că Dobre a avut o revenire de pe bancă în mare viteză și a reușit să devieze mingea.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat:  Alina Vătu -6 goluri (5 de la 7 m), Nicoleta Safta -5, Diana Axinte -4, Nicoleta Tudor -3, Cristina Gheorghe -2, Diana Munteanu -2, Natasha Krnic -2, Iryna Shutska -1, Ana Maria Berescu -1, Elena Dache -1.  În poartă, Marina Razum a avut 4 intervenții reușite, iar Gabriela Dobre a avut 6 intervenții reușite. Au mai jucat: Cătălina Preda, Elena Manea, Ștefania Epureanu.

Pentru HC Zalău au marcat: Valentina Panici -8 goluri ( 2 de la 7 m), Alexandra Severin -5 (3 de la 7 m), Roxana Szoloși -3, Diana Nichitean -2, Andrada Mihalcea -2, Cristina Nica -1. În poartă Paula Vișan a avut 6 intervenții, iar Ioana Kelemen a avut 3 intervenții. Au mai jucat: Raluca Irimia, Daniela Corban, Dana Aben, Ana Mihart, Tatiana Prycop, Aura Popescu.

După această etapă HC Dunărea Brăila a rămas pe locul 11, cu 14 puncte, la 3 puncte de CSM Slatina, ambele cu câte 15 meciuri jucate.

Jucătoarele de la Dunărea Brăila vor avea două zile libere, iar duminică, 17 februarie, va juca în Cupa României, în deplasare la CSM Oradea, echipă clasată pe locul 5 din șase echipe în seria D a Diviziei A. De la Oradea fetele de la Brăila vor merge direct la București, unde vor întâlni marți, 19 februarie, pe CSM București.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •