ProBr

HC Dunarea a castigat derby-ul cu Galatiul

HC Dunarea a castigat derby-ul cu Galatiul
HC Dunarea Braila - danubius Galati 23-19 (10-9)
HC Dunarea a castigat derby-ul cu Galatiul

HC Dunărea Brăila a obținut al 11-lea succes din aceast sezon în Liga Națională, după ce a învins cu 23-19 (10-9) pe CSU Danubius Galați. Un rol important în acest meci l-au avut cei doi portari, Elena Voicu la HC Dunărea Brăila și Daniela Goldic la Danubius Galați, cu un plus pentru veterana ligii naționale, care a avut un procentaj de aproape 50 % în prima repriză. Pe lângă duelul din teren a fost și unul al celor două galerii, unul civilizat, în care atât brăilenii cât și gălățenii au cântat de la început până la sfârșit, susținându-și favoritele, indiferent de rezultatul de pe tabelă.

Primul gol al meciului a fost marcat de gălățence, în minutul 2, prin brăileanca Nicoleta Vlad (Eșanu), însă Brăila a trecut la conducere în minutul 4, după golul de 2-1 marcat de Tiron. În minutul 11 HC Dunărea s-a distanțat la 3 goluri, pe fondul unor ratări de ambele părți, scor 4-1, apoi 5-2 în minutul 14. După perioada de aproape 10 minute în care gălățencele n-au marcat, a urmat o perioadă de 8 minute în care Brăila nu a marcat și Danubius a revenit la conducere, scor 5-6 în minutul 19. Abia în minutul 22, Lipară și apoi Czeczi au marcat pentru Dunărea și gazdele au revenit la conducere. Danubius a mai condus o singură dată, în minutul 29, scor 8-9, însă în ultimul minut de joc Udriștioiu și Perianu au marcat pentru Brăila și echipa lui Buceschi a intrat la pauză în avantaj de un gol, scor 10-9.

Repriza a doua a început tot cu un gol al oaspetelor, marcat de Natașa Krnic în minutul 33, însă Brăila s-a trezit și în minutul 35 au refăcut diferența de 3 goluri, care au mai avut-o și în primele minute din repriza I. HC Dunărea ș-a distanțat treptat pe tabela de marcaj și în minutul 52 Zamfirescu a marcat pentru 21-14, cea mai mare diferență înregistrată pe tabela de marcaj în acest meci. Elevele lui Costică Buceschi s-au relaxat și în următoarele 6 minute nu au mai marcat nici un gol, primind în schimb patru, iar oaspetele s-au apropiat la trei goluri în minutul 58. Tătar a spart gheața și a marcat apoi pentru 22-18, tăindu-le elanul gălățencelor care mai sperau la un rezultat pozitiv pe final de meci în duelul cu Brăila. Până la final Cozma a mai marcat odată pentru oaspete, iar udriștioiu a marcat ultimul gol al meciului, așa cum o făcuse și în tur, când a adus toate cele 3 puncte la Brăila, cu un gol superb marcat în ultimele secunde.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Gabriela Perianu – 6 goluri, Mădălina Zamfirescu – 5 (toate de la 7 m), Eliza Buceschi – 4 ( 1 de la 7 m), Aneta Udriștioiu -2, Timea Tătar -2, Andreea Lipară -2, Bianca Tiron -1 și Alina Czeczi -1. În poarta Dunării Brăila a apărat tot meciul Elena Gabriela Voicu, care a parat și o aruncare de la 7 metri a Natașei Krnic. Au mai jucat: Gabriella Ibolya Szucs și Alexandra Orșivschi.

Pentru Danubius Galați au marcat: Natașa Krnic – 7 goluri, Elena Livriniks -7 (6 de la 7 m), Nicoleta Vlad -2, Ramona Urse -1, Ștefania Florea -1, Cristina Cozma -1.

Dunărea Brăila se menține pe locul 2, cu 34 de puncte, la 5 puncte de HC Zalău, adversara din etapa viitoare a brăilencelor.

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •