Sport

Handbalistele junioare III de la LPS Braila nu mai merg la turneul final

Handbalistele junioare III de la LPS Braila nu mai merg la turneul final

Echipa de handbal junioare III de la LPS Brăila, pregătită de profesorul Viorel Alexandru, nu s-a calificat la turneul final în urma deciziei luate luni de FRH, în care s-a validat calificarea mai departe a celor de la CSS 2 Baia Mare, în urma aplicării criteriului rezultatului direct între cele două echipe.

Junioarele III de la LPS Brăila au terminat pe primul loc în grupa a IV-a a turneului semifinal al Campionatului Naţional de handbal rezervat acestei categorii de vârstă, după criteriul golaverajului general după cinci etape, dar trei echipe au terminat la egalitate de puncte.

Deşi a terminat Turneul semifinal – Grupa a IV-a pe poziţia a treia a clasamentului, după aplicarea criteriilor de departajare în caz de egalitate de puncte echipa de handbal Junioare III a CSS 2 Baia Mare s-a calificat la Turneul final, fapt omologat astăzi de FRH.

Deoarece trei echipe au terminat cu acelaşi număr de puncte (8), pentru departajare s-a realizat un clasament luând în considerare doar meciurile directe dintre cele trei echipe:

LPS Brăila – CSS Drobeta Turnu Severin 26-25
CSS 2 Baia Mare – LPS Brăila 28-26
CSS Drobeta Turnu Severin – CSS 2 Baia Mare 26-23

Clasament meciuri directe:

CSS Dr. Turnu Severin 2pt (+2)
CSS 2 Baia Mare 2pt (-1)
LPS Brăila 2pt (-1)

Deoarece CSS 2 Baia Mare şi LPS Brăila au avut acelaşi număr de puncte şi acelaşi golaveraj, pentru departajare a fost luat în considerare rezultatul direct între cele două echipe (CSS 2 Baia Mare – LPS Brăila 28-26).

În prima zi a turneului semifinal al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare III, LPS Brăila s-a impus cu 29-17 (11-11) în faţa celor de la CSS2 Bucureşti. Prima repriză a fost una foarte echilibrată, cu bucureștencele aflate mai mult la conducere, brăilencele revenind pe finalul primelor 25 de minute și reușind să egaleze. În partea a doua fetele de la LPS Brăila au început în forță și în primele 7 minute au marcat 6 goluri primind doar unul. Pentru LPS Brăila au marcat: Adelina Iordache -14, Laura Surdu -7, Sara Hodiș -4, Cristina Surdu -2, Maria Nistor -1, Claudia Stroe -1.

În etapa a doua, LPS Brăila a trecut cu 26-25 (17-11) de CSS Drobeta Turnu Severin. Jucătoarele pregătite de profesorul Viorel Alexandru au condus în permanenţă în prima repriză, iar între minutele 17 şi 24 s-au desprins la şase goluri, 16-10 şi tot aceeaşi diferenţă, 17-11, s-a consemnat pe tabela de marcaj şi la finalul primei reprize.

După pauză jucătoarele brăilene s-au relaxat și CSS Drobeta Turnu Severin a reuşit să se apropie la doar un punct în doar cinci minute, scor 19-18. Din acest moment s-a mers cap la cap, cu echipa brăileană la conducere. Brăila s-a distanţat la două lungimi, 26-24, în minutul 48 şi într-un final de infarct a câştigat cu 26-25 şi astfel a bifat cel de-al doilea succes la turneul semifinal. Pentru LPS Brăila au marcat: Adelina Iordache -11, Laura Surdu -6, Anca Popescu -5, Cristiana Neagu -2, Sara Hodiş -2.

În al treilea meci handbalistele brăilene au pierdut în fața celor de la CSS 2 Baia Mare. cu 26-28 (13-15). Pentru LPS Brăila au marcat: Laura Surdu -10 goluri, Sara Hodiş -5, Adelina Iordache -3, Anca Popescu -3, Andreea Surdu -2, Claudia Stroe -2, Mădălina Mănăilă -1.

În cea de a patra zi a competiţiei, LPS Brăila a câştigat cu 28-22 (15-12) partida cu LPS Banatul Timişoara. Meciul a fost la discreţia handbalistelor pregătite de profesorul Viorel Alexandru. Golurile echipei de la LPS Brăila au fost marcate de: Laura Surdu -9, Claudia Stroe- 8, Adelina Iordache -4, Anca Popescu -3, Sara Hodiş -2, Maria Nistor -2.

În ultima zi, și ultimul meci al turneului, echipa de junioare III a LPS Brăila trebuia să o învingă pe LPS Iaşi. Micuțele handbaliste brăilene au evoluat cu ambiţie şi au reuşit o victorie la 14 goluri, 32-18 (19-11), şi au încheiat competiţia pe primul loc. În acest peci pentru LPS Brăila au marcat: Laura Surdu -10 goluri, Adelina Iordasche -7, Sara Hodiş -5, Anca Popescu -4, Claudia Stroe -4, Marina Şişu -1, Cristina Surdu -1.

La acest turneu portari au fost: Nicoleta Petre şi Daria Ene. Au mai jucat: Mădălina Mănăilă, Maria Alexandru, Melania Marin, Denisa Ion, Andra Nistor şi Cristiana Neagu.

În grupa de la Moreni trei echipe au încheiat la egalitate de puncte, cu câte 4 victorii și o înfrângere, iar în urma clasamentului cu rezultatele directe pe primele două locuri s-au clasat LPS Brăila şi CSS Drobeta Turnu Severin, echipa din Baia Mare ratând calificarea.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •