Administratie

Guvernul vrea sa realizeze cadastrul in zona urbana

Guvernul vrea sa realizeze cadastrul in zona urbana
Guvernul vrea sa realizeze cadastrul in zona urbana
Guvernul vrea sa realizeze cadastrul in zona urbana

Premierul Victor Ponta a anuntat ca va fi organizata o licitatie prin care va fi contractata o firma, in vederea realizarii cadastrului in zona urbana. Acesta a mai spus ca ideea a fost lansata in urma cu ceva timp de Elena Udrea. Finantarea realizarii proiectului este efectuata exclusiv de catre ofertantul desemnat castigator al procedurii de atribuire.

In ultima sedinta de guvern, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, condus de Dan Sova, a fost desemnat de Guvern ca unitate de achizitii centralizata pentru produsele, serviciile si lucrarile aferente proiectului privind sistemul informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara pentru mediul urban. Finantarea realizarii proiectului este efectuata exclusiv de catre ofertantul desemnat castigator al procedurii de atribuire, iar recuperarea investitiei se realizeaza exclusiv pe baza veniturilor colectate.
[quote style=”1″] E un lucru bun ce a vrut sa faca doamna Udrea, il facem noi acum, nu au fost ei in stare sa il faca, si anume: in zona rurala, unde oamenii nu au bani sa isi faca cadastru, am pus, in programul 2014-2020, 500 milioane euro pentru ca sa cadastram practic tot teritoriul rural, iar in zona urbana, acolo unde sunt alte venituri – si in general e vorba de firme, de investitii imobiliare -intr-un parteneriat, nu se privatizeaza, ci vine o firma privata, prin licitatie publica face cadastru acolo unde nu s-a facut, si din taxa pe care o incaseaza statul o parte plateste datoria la firma respectiva, a declarat Victor Ponta pentru presa centrala[/quote]
Decizia a fost motivata prin faptul ca ANCPI se afla in imposibilitatea financiara de a asigura resursele pentru finalizarea proiectului in conformitate cu obligatiile contractuale asumate in acordul cu Banca Mondiala. Sistemul ar urma sa asigure actualizarea hartilor digitale de cadastru la nivelul tarii, carti funciare digitale organizate pe baza numerelor cadastrale, in care toate proprietatile sunt descrise in detaliu, accesul public pentru obtinerea de extrase de cadastru si carte funciara.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.