Politica

George Simion a demarat campania de strângere de semnături pentru candidatura independentă la europarlamentare

George Simion a demarat campania de strângere de semnături pentru candidatura independentă la europarlamentare

Astăzi, la Brăila, unionistul George Simion și-a lansat la Brăila campania de strângere de semnături pentru candidatura sa independentă la alegerile parlamentare din 26 mai 2019. 

George Simion a declarat la Brăila că următorul pol urban din România va fi în sud-estul țării. Simion a promis că în calitate de europarlamentar, din bugetul viitor al Uniunii Europene, va solicita alocarea de resurse financiare pentru regiunea metropolitană a Dunării de Jos.

,,Unirea este idealul nostru și credința că prin Unire vom dezolta țara. Avem de înfăptuit mai multe uniri și în România, iar una dintre acestea este cea dintre Galați și Brăila. Chiar dacă acest lucru nu este dorit de clasa politică din prezent, temătoare că își va pierde privilegiile, eu cred că e singura cale de a reda strălucirea de odinioară acestei zone”, a declarat George Simion.

În același context, Partidul Brăila Nouă a semnat cu George Simion un protocol de susținere. Consilierul local independent Lucian Căprariu a prezentat principalele obiective care vor fi realizate în baza parteneriatului încheiat.

,,Acordul de parteneriat prevede un program operațional pentru Brăila. Principalele obiective: activități de elaborare de politici publice pentru instituirea unui program specific regiunii metropolitate Galați – Brăila – Tulcea, realizarea proiectelor de infrastructură și activități de lobby economic politic pentru atragerea fondurilor europene. Vom munci pentru acest lucru. Avem o luptă de dus și o vom duce împreună cu George Simion”, a declarat consilierul local Lucian Căprariu.

La eveniment au participat Ionuț Iancu, președintele Acțiunii 2012 – filiala Brăila, profesorul de istorie Ștefan Aftodor, președintele Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina – filiala Brăila, Ana Girip, oameni de cultură și alți unioniști din județul Brăila.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, George Simion își propune să lupte în Parlamentul European pentru drepturile românilor din Covasna și Harghita, pentru comunitățile istorice ale României și pentru Unirea cu Basarabia. De asemenea, Simion susține că în Parlamentul de la Bruxelles va fi o voce a românilor de pretutindeni, nu a partidelor politice.

Seara, de la ora 17.00, pe Platoul din Piața Independenței, un grup de susținători ai ideilor unioniste au trecut la campania de strângere de semnături. Pentru a putea candida independent la alegerile europarlamentare un candidat are nevoie de 100.000 de semnături.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •