Social

Galerie foto+video: Semimaratonul de la Brăila

Galerie foto+video: Semimaratonul de la Brăila

Sâmbătă dimineață, pe Platoul din fața Palatului Administrativ din Brăila s-a dat startul primei ediții a Semimaratonului organizat la Brăila. Startul la primele 3 curse a fost dat de campioana olimpică în proba de 200 metri spate, Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și vicepreședintă a COSR.

Competiția “Semimaraton Brăila 2019” a fost organizată de Asociația Club Sportiv Elite Running, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean Brăila și Inspectoratul Școlar Județean Brăila, cu sprijinul RO CLUB MARATON, Rotary Club Brăila, Asociația “Trebuie”, Asociația “SOS Autism” și a avut ca scop promovarea mișcării și a unui stil de viață sănătos pentru un segment larg al populației precum și implicarea comunității locale într-o acțiune de promovare a mișcării și strangerea de fonduri pentru cauze caritabile locale.

Au fost cinci curse, pe 21 de categorii și s-au acordat în total 111 premii. Toți participanții la cele 21 de curse au primit câte o medalie dedicată semimaratonului din partea organizatorilor. Au fost participanți din Brăila, București, Galați, dar și din Bulgaria, Republica Moldova și chiar Japonia. Printre participanți s-a numărat și antrenorul principal de la Dacia Unirea Brăila, Florentin Petre.

La semimaratonul de 21 de km, desfășurat pe un traseu de o lungime de 7 km, s-au acordat 24 de premii pentru locurile 1, 2 și 3, atât la feminin cât și la masculin, pentru următoarele categorii: open, 18-34 ani, 35-44 ani și peste 45 de ani. În total au alergat 108 participanți. Primul care a trecut linia de sosire a fost Robert Necula, care a câștigat și secțiunea masculin 18-34 ani. Ionel Ropotan s-a clasat pe primul loc la categoria 35-44 ani, iar la peste 45 de ani primul loc a fost ocupat de Radu Surugiu. Ana Gavrilița s-a clasat pe locul 1 la categoria feminin 18-34 ani, iar la categoria feminin peste 45 de ani pe primul loc s-a clasat Hiroko Ogawa.

La crosul de 11 km s-au acordat tot 24 de premii, pentru aceleași categorii. La start au fost 102 concurenți, dar linia de sosire a fost trecută de 95. Locul 1 a fost ocupat de Valentin Toma, de la categoria masculin 18-34 ani. La categoria masculin 35-44 ani pe primul loc s-a clasat Doru Paraschiv, iar la peste 45 de ani locul 1 a fost ocupat de Săndel Neagu. le feminin, Daniela Ciocan a fost cea mai rapidă, clasându-se pe locul 4 în clasamentul general și locul 1 la categorie feminin 35-44 ani. Andreea Bratu s-a clasat pe locul 1 la categoria 18-34 ani, iar la categoria peste 45 de ani locul 1 a fost ocupat de Eugenia Toma.

Proba de semimaraton ștafetă de 3 alergători a avut trei categorii, feminin, masculin și mixt, iar pentru fiecare categorie s-au acordat premii pentru primele 3 ștafete care au trecut linia de sosire. La ștafeta semimaratonului locul 1 a fost ocupat de Așii Alergării, echipă formată din Cristian Onofrei (Jandarmeria Galați), Laurențiu Cobzaru (Poliția Militară Galați) și Costel Mazâlu (ISU Brăila).

Cursa populară, intitulată și ”Cursa brăilenilor activi”, a avut trei categorii de premii, 15-17 ani, 18-34 ani și peste 35 de ani. Cursa a fost câștigată de Laurențiu Istrati de la categoria 35-44 ani. Mihăiță Ichim a fost primul la categoria 18-34 ani. La feminin, categoria 18-34 ani, locul 1 a fost ocupat de Cristina Cernea. La categoria peste 35 de ani locul 1 a fost ocupat de Simona Ciutacu.

De la ora 12.00 s-au dat startul la cursele pentru copii, la care s-au acordat premii pentru primii 3 clasati de la următoarele categorii de vârstă: copii 6-8 ani (fete; băieți), copii 9-11 ani (fete; băieți) și copii 12-14 ani (fete; băieți). La cursa adolescenților pe primul loc a fost Andrei Manolache, iar la feminin locul 1 a fost ocupat de Andreea Florina Bercaru.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •