ProBr

Galerie foto+video: Mica Unire sarbatorita la Braila

Galerie foto+video: Mica Unire sarbatorita la Braila
Galerie foto+video: Mica Unire sarbatorita la Braila
Galerie foto+video: Mica Unire sarbatorita la Braila

Ziua de 24 ianuarie a fost sărbătorită și la Brăila, în prezența a peste 500 de brăileni, dar și reprezentanți ai autorităților locale, ai instituțiilor publice din județ, dar și ai structurilor din cadrul MAI și MApN.

Începând cu ora 11:00, când la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a sosit reprezentații Prefecturii, sutele de brăileni au asistat la manifestările organizate cu ocazia aniversării  a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimentul a început cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, de către comandantul Garnizoanei Brăila, generalul Gheorghe Soare și prefectul Mădălina Cochino și a continuat cu ceremonialul religios. În discursul prefectului aceasta a vorbit despre însemnătatea actului de la 24 ianuarie 1859, care a rămas în istorie drept cunoscut ca „Mica Unire”.

Manifestările au continuat cu un moment folcloric, oferit de solista Mariana Coman și de Ansamblul de dansuri populare de la Casa de Cultură a Municipiului Brăila, care au atras aplauzele brăilenilor prezenți la eveniment. Spre deosebire de anii precedenți, de data aceasta au depus jerbe de flori la statuia domnitorului Al. I. Cuza doar reprezentanții Primăriei Municipiului Brăila, ai Consiliului Județean Brăila, Prefectura Brăila și ai unităților din subordinea MAI. Partidele politice și celelalte instituții publice care au dorit să depună jerbe de flori au putut să o facă doar după încheierea manifestărilor.

Manifestările dedicate Zilei Unirii s-au încheiat în jurul orei 11.45, cu jumătate de oră mai devreme decât ora preconizată în program, cu defilarea Gărzii de Onoare și cu Hora Unirii în care s-au prins oficialitățile locale, dar și o parte dintre cei prezenți la eveniment.

Nu au lipsit nici anul acesta susținătorii Unirii României cu Republica Moldova, aceștia scandând și afișând pancarde cu mesaje unioniste. La final, unii dintre aceștia au scandat chiar și ”Putin nu uita, Basarabia nu-i a ta!” sau ”Dodon nu uita, Basarabia nu-i a ta!”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •