Sport

Galerie foto: Premiantii editiei a IX-a a Crosului Ziua Olimpica

Galerie foto: Premiantii editiei a IX-a a Crosului Ziua Olimpica

Sâmbătă dimineață, de la ora 9.00, pe aleile din Parcul Monument, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila a organizat a IX-a ediție a Crosului ”Ziua Olimpică”, cea mai importantă competiție de masa din Brăila dedicată olimpismului. La competiție au participat peste 100 de alergători la 4 categorii de vârstă, atât la băieți cât și la fete.

Crosul „Ziua Olimpică” este o manifestare sportivă patronată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român și se desfășoară în toată țara, pe tot parcursul lunii iunie 2018. La Brăila, organizatorii au fost Direcția Județeana pentru Sport și Tineret, Primaria Municipiului, Academia Olimpică – filiala Brăila.

La fete gimnaziu s-a alergat pe distanța de 800 de metri și prima a trecut linia de sosire Andreea Chiru, elevă la Școala gimnazială Stăncuța și una dintre jucătoarele de bază ale echipei de rugby-tag a școlii. Pe locul 2 s-a clasat Cristina Andreea Slătineanu, iar pe locul 3 s-a clasat Cristina Maria Stroie.

La băieți gimnaziu s-a alergat pe distanța de 1000 de metri. Primul loc i-a revenit lui Paul Leonard Scurtu de la Școala gimnazială Al. Pușkin. Pe locul 2 s-a clasat Florin mocanu, iar pe locul 3 s-a clasat Florin Ciolan, ambii de la Școala gimnazială Mihail Sadoveanu.

Cursa fetelor de liceu desfășurată pe distanța de 1000 de metri a fost câștigată de Ana Onofrei de la Liceul teoretic Nicolae Iorga. Pe locul 2 s-a clasat Adela Cursaru de la Liceul Mihail Sebastian, elevă care după ce a trecut linia de sosire a avut nevoie de intervenția echipa jului de la SAJ, fiind transportată apoi la spital pentru investigații. Pe locul 3 s-a clasat tot o elevă de la Liceul M. Sebastian, Andreea Butoi.

La băeiți de liceu, după o cursă de 1200 de metri, pe primul loc s-a clasat Andrei Manolache, de la Colegiul Național Ana Aslan. Pe locul 2 s-a clasat Florin Filip, iar pe locul 3 s-a clasat Marian Nica de la Liceul de arte H. Darclee.

La fete sub 40 de ani, primul loc a fost ocupat de Gianina Sfetcu. Ea a fost urmată de Ina Negrea, iar pe locul 3 s-a clasat Alina Nicoleta Micu.

Pe primul loc la băieți sub 40 de ani s-a clasat Gabriel Novac. Al doilea a trecut linia de sosire, după 1000 de metri alergați, Adrian Paraschiv. Pe locul 3 la această categorie s-a clasat Dănuț Ionuț Dumitrache.

La categoria feminin peste 40 de ani pe primul loc s-a clasat Daniela Șerban. Pe treapta a doua a podiumului a urcat Iuliana Mohorea, iar pe locul 3 s-a clasat Liliana Sima.

La bărbați peste 40 de ani primul a trecut linia de sosire Mihai Horneț, un obișnuit al Crosului Ziua Olimpică pe care l-a mai câștigat și în alți ani. Pe locul al doilea s-a clasat Viorel Șerban, iar pe locul al treilea s-a clasat profesorul Paul urluială.

Toți participanții la cros au primit câte un tricou inscripționat cu însemnele COSR “Olympic Day” (oferite de Comitetul Olimpic) și o diplomă cu semnătura lui Thomas Bach, președintele CIO.

De asemenea organizatorii au mai oferit și premii speciale. Primăria Brăila a oferit un premiu special pentru cel mai tânăr participant, acordat lui Dan Vintilă de la Școala Mihail Sadoveanu. Premiul pentru cel mai în vârstă participant la Crosul Ziua Olimpică a fost atribuit Sandei Sobaru si a fost oferit de DJST Brăila.

La finalul festivității de premiere a fost premiată și păunița Iuga, care anul acesta va ieși la pensie de la DJST Brăila, iar această competiție avea să fie ultima pentru domnia sa în calitate oficială de reprezentant al Direcției.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •