Politica

Fuziunea PDL-PNL ramane proiectul politic major al dreptei

Fuziunea PDL-PNL ramane proiectul politic major al dreptei
Nazare, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor
Alexandru Nazare

 

Deputatul PNL de Brăila şi totodată noul ales în funcţia de vicepreşedinte al formaţiunii politice liberale la nivel naţional, Vasile Varga, susţine că va mai trece ceva timp până se va decide pe plan local cui i se va acorda sprijin în lupta pentru funcţia de preşedinte al ţării. Pe de altă parte, deputatul Alexandru Nazare, preşedintele PDL Brăila, a explicat că În colaborarea PDL-PNL se vor urma câţiva paşi bine gândiţi.

Noul vicepreşedinte al PNL la nivel central, deputatul brăilean Vasile Varga, ne-a declarat că, în momentul de faţă, nu s-a decis la Brăila cărui candidat la prezidenţiale i se va acorda sprijinul şi votul de încredere.

Vasile Varga a declarat pentru ProBrăila:

Nu pot spune acum pe cine anume voi susţine pentru campania prezidenţială. Încă este prematur să vorbim despre acest lucru, pentru că nu s-a stabilit cine va candida. Este adevărat ca sunt 2 potenţiali candidaţi, dar trebuie să aşteptăm rezultatele sondajelor care se vor face atât la PNL, cât şi la PDL.

Menţionăm că, săptămâna trecută, în cadrul Congresului PNL, atât Klaus Iohannis – noul preşedinte al liberalilor, cât şi Crin Antonescu şi-au anunţat intenţia de a se înscrie în lupta pentru campania prezidenţială, aşteptând cât mai multe voturi de încredere din partea liberalilor.

La rândul său, deputatul Alexandru Nazare, preşedintele PDL Brăila şi vicepreşedinte PDL la nivel naţional, a explicat următoarele:

Mai întâi de toate, PDL are un lucru cert: Cătălin Predoiu este candidatul PDL pentru prezidenţiale. Cătălin Predoiu a trecut prin alegeri interne în cadrul PDL, practic are votul tuturor membrilor PDL pentru a candida la prezidenţiale. Am iniţiat în premieră un sistem american, clar, în care să se vadă susţinerea partidului, nu am teleportat, pur şi simplu, un om în această poziţie. PNL-ul, probabil, va găsi o modalitate prin care să-şi desemneze candidatul la prezidenţiale. În momentul când va exista şi din partea PNL un candidat cert, vom iniţia studii sociologice ample pentru a analiza care este candidatul cu cele mai multe şanse.

Pe de altă parte, trebuie înţeles un lucru: fuziunea PDL-PNL reprezintă proiectul major, mare, un proiect esenţial pentru constituirea acelui partid mare de centru-dreapta atât de necesar în acest moment. Dar poate dura, nu este o operaţiune facilă. De aceea, pentru prezidenţiale vom adopta soluţia cea avantajoasă şi rapidă, adică putem merge pe varianta juridică a unei coaliţii politice PDL-PNL. Dar asta nu înseamnă o abandonare a proiectului politic major, mă refer la fuziune.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •