Evenimente

Forum Constitutional organizat la Braila

Forum Constitutional organizat la Braila
Forum Constitutional organizat la Braila
Forum Constitutional organizat la Braila

Avand in vedere faptul ca, Parlamentul Romaniei a demarat procedurile de revizuire a Constitutiei, maine va fi organizat si la Braila, Forumul Constitutional, eveniment ce are ca scop gasirea de argumente si solutii pentru revizuirea Constitutiei.

Parlamentul Romaniei a demarat procedurile de revizuire a Constitutiei Romaniei, proces ce se va desfasura pe parcursul anului 2013 si se va finaliza cu un referendum. Forumul Constitutional este cea mai importanta instanta de dezbatere publica, investita de Comisia comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constitutiei Romaniei sa deruleze acest proces.
Astfel, maine, 18 aprilie, la ora 14.30, va avea loc o dezbaterea organizata in cadrul Forumului Constitutional 2013, iar evenimentul se va desfasura in Sala de conferinte de la Bella Italia. “Dorim sa identificam impreuna principalele argumente, alternative si solutii pentru revizuirea textului constitutional actual. Obiectivul principal al dezbaterii este formularea unor propuneri punctuale si precis articulate de revizuire a Constitutiei Romaniei, prin trimitere directa la articolele existente sau prin elaborarea de noi articole. Propunerile de revizuire a Constitutiei formulate in cadrul dezbaterii vor fi incluse in Raportul sinteza al dezbaterilor si propunerilor inaintate in cadrul Forumului Constitutional, care va fi la baza activitatii Comisiei de revizuire a Constitutiei”, ne-a declarat Mariana Batca, vicepresedinte Asociatia Prodemocratia.
Relevanta si utilitatea Forumului depind in mod deosebit de disponibilitatea de participare a expertilor la dezbaterile din cadrul sau. Dezbaterile publice ale Forumului vor fi organizate pe trei axe: teritoriala, tematica si academica. Axa teritoriala a Forumului Constitutional presupune organizarea de intalniri la nivel local, judetean si regional, urmarind organizarea a cel putin unei dezbateri in fiecare judet din tara.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.