Evenimente

“Floriile”, petrecute la iarba verde

“Floriile”, petrecute la iarba verde
“Floriile”, petrecute la iarba verde

Ultima duminica de dinaintea Sfintelor Pasti, ce a praznuit sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim, i-a scos pe multi braileni din case. Unii au umplut Bisericile pentru a participa la Sfanta Liturghie, in timp ce altii profitand de vremea calduroasa, au iesit de dimineata la iarba verde, pentru a sarbatori asa cum se cuvine Floriile.

Dumica, toti crestinii au sarbatorit Floriile, sub semnul Intrarii Domnului in Ierusalim. Destul de matinal, dangatul clopotelor, filtrat prin razele de soare, a chemat spre Casele Domnului toti credinciosii din Braila, care au raspuns intr-un numar foarte mare. Astfel, aproape toate bisericile au fost arhipline de enoriasi, care au participat la Sfanta Liturghie, dar, mai ales, fiind prezenti pentru a lua ramuri de salcie. “Am venit la Biserica sa particip la Sfanta Liturghie si sa iau salcie sa o duc acasa, sa o pun la icoane. Este o sarbatoare de mare evlavie pentru crestini. O sa sarbatorim acasa, in familie si, evident, cu un gratar de peste, ca doar este dezlegare dupa atata post”, ne-a spus braileanca Valentina L.
Multi dintre braileni, profitand de sarbatoare dar si de vremea frumoasa, au petrecut pana la lasarea serii in mijlocul naturii la iarba verde. Majoritatea a preferat Statiunea Lacu Sarat, in padurea de la Stejaru, sau “La berze”, incingand pe jarul gratarului punand cate-o scrumbie sau, cei care nu au tinut post, cate o friptura sau mici. Inarmati cu gratare, lemne si bere, brailenii au trecut la treaba dupa cat ii tineau sacosa si priceperea. Asa ca, cei mai multi s-au delectat cu delicioasele scrumbii la gratar si cu un pahar de bere sau vin rece din portbagajul masinii.
“Am ales sa venim la iarba verde, deoarece este sarbatoare mare si ne-am saturat sa mai stam in apartament. Asa ne place sa sarbatorim, la aer curat, in natura, cu gratar si voie buna. Nu vedeti ce vreme frumoasa este? Desigur ca am luat si scrumbii ca sa le facem pe gratar, pentru ca asa se mananca de Florii”, ne-a spus Georgeta N. Dupa ce brailenii au petrecut Floriile, fie acasa, fie la iarba verde sau pe la restaurante, acum totul a revenit la normal, pana la marea sarbatoare pascala.
De astazi, continua drumul Postului Mare, marcat de Saptamana Patimilor, numita si Saptamana Mare. In zilele Deniilor, Iisus Hristos se indreapta spre noi, nu numai prin Cuvantul Evangheliei, care este Vestea cea Buna, dar si cu Trupul Sau cel Sfant.
Din prima zi a Deniilor, ne reculegem in sfintele lacasuri, participand la slujbele speciale care rememoreaza treptele urcate de Hristos spre lumea Calvarului. De astazi, incepem sa ne pregatim sufleteste prin profunzimea rugaciunilor noastre si a faptelor demne de un crestin.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Bors de cap de crapBors de cap de crap
Articolul anterior

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.